Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες – Τουρκία: Οργανωμένο σχέδιο για προώθηση ασθενών με κορονοϊό στην Ελλάδα
ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Μετανάστες – Τουρκία: Οργανωμένο σχέδιο για προώθηση ασθενών με κορονοϊό στην Ελλάδα

Μετανάστες - Τουρκία: H Toυρκία επιχειρεί μία νέα άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια προωθώντας στα παράλια της Μικράς Ασίας μετανάστες με κοροναϊό με στόχο αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μετανάστες – Τουρκία: Η Τουρκία φέρεται να προσπαθεί να προωθήσει στην Ελλάδα μετανάστες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό καθώς υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταναστών παράλια της Μικράς Ασίας. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν τις προθέσεις της Τουρκίας να δοκιμάσει νέες προκλήσεις, ήδη από τα τέλη Μαρτίου και παρακολουθούν με προσοχή κάθε βήμα της γείτονος. Σημείο μηδέν αποτέλεσε η προσάραξη παλιού εμπορικού πλοίου στην Τζια που μετέφερε 193 μετανάστες. Η δεύτερη φορά ήταν η αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης ενός τέτοιου πλοίου στο Αγαθονήσι, όπου εγκαίρως είχαν λάβει θέσεις σκάφη του Λιμενικού και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και το ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία.

Τα τελευταία 24ωρα, οι ελληνικές Αρχές αντιλήφθηκαν και τις μαζικές μεταφορές μεταναστών με λεωφορεία στα τουρκικά παράλια ώστε να ξεκινήσουν μαζικά τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για μετανάστες που η τουρκική Στρατοχωροφυλακή απομάκρυνε από τον Έβρο, μεταφέρθηκαν σε 14ημερη καραντίνα και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στα τουρκικά παράλια με σκοπό να τους στείλουν στην Ελλάδα με σαπιοκάραβα. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, αυτοί είναι όσοι ολοκλήρωσαν την περίοδο καραντίνας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν πρόκειται για θετικούς ή αρνητικούς φορείς κορωνοϊού.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι εγκαίρως ενήμερη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και κατ’ επέκταση έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τόσο το Λιμενικό όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η FRONTEX και λαμβάνονται ήδη μέτρα στο Αιγαίο, με πυκνές περιπολίες. Φυσικά ενήμερη είναι και η ΕΛ.ΑΣ. για την περίπτωση που τυχόν καταφέρει κάποιο τέτοιο σκάφος να προσεγγίσει ελληνικές ακτές, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα καραντίνας και σύλληψης βεβαίως των μεταναστών και των διακινητών τους.

Η σύνδεση με τις παραβιάσεις τουρκικών F-16

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι χθεσινές προκλητικές υπερπτήσεις F-16 πάνω από της Λέσβο έγιναν γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης. Με την αποκάλυψη των προθέσεών αυτών και την άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών δυνάμεων τα τουρκικά μαχητικά δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5.000 πόδια βορείως της Λέσβου όπου επιχειρούσε το αεροσκάφος της FRONTEX (Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

Η ανάρτηση Σοϊλού

Άλλωστε μόλις προ ημερών ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών είχε προαναγγείλει το νέο προκλητικό τουρκικό σχέδιο. Είχε πει ότι «…»η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού»….».

Συνωστισμένοι μετανάστες στη Τουρκία

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για το σχέδιο της Άγκυρας έχουν διασταυρωθεί και από «διαύλους» ΜΚΟ. Στρατιωτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουν παράνομες διελεύσεις. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται οι τουρκικές αρχές δίνουν οδηγίες στους μετανάστες για να ανέβουν στην Ελλάδα μετά την μεταφορά τους στα ελληνικά παράλια από τους ίδιους. Ωστόσο, επαναλαμβάνεται, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν πρόκειται για θετικούς ή αρνητικούς φορείς κορωνοϊού.

Ο Συρίγος εκφράζει φόβους για ύπουλες κινήσεις από την Τουρκία

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, εξέφρασε πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος. Μιλώντας στον Alpha, κ. Συρίγος σημείωσε ότι«πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο» και υπογράμμισε ότι όσα έγιναν στον Έβρο «εμπόδισαν την Τουρκία να μας αποσταθεροποιήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και κατά κύριο λόγο αφαίρεσαν την απειλή του προσφυγικού από την Τουρκία προς την Ευρώπη».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, εκτίμησε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προκαλεί και υπογράμμισε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο. «Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου. Μας ανησυχεί μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού», σημείωσε ο κ. Συρίγος.

Παράλληλα, ο Άγγελος Συρίγος εκτίμησε ότι η Τουρκία «μπορεί να χρησιμοποιήσει παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια». Αναφορικά με τα υπόλοιπα σενάρια, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου. Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις