Κουκάκι – Θεία Κοινωνία: Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι – Θεία Κοινωνία: Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κουκάκι - Θεία Κοινωνία: Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας και Διαχείρισης Κρίσεων με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα.

12.04.2020 | 19:42

Κουκάκι – Θεία Κοινωνία: Παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται μετά και την επικοινωνία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για τις απίστευτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο κ. Χαρδαλιάς, μόλις έλαβε γνώση των γεγονότων, ότι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, ο ιερέας, κατά παράβαση των εντολών, τόσο της Ιεράς Συνόδου όσο και των αρμοδίων λοιμωξιολόγων, προσέφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του Ναού και ότι στην Κέρκυρα, έγινε Λιτανεία στο σκήνωμα του Αγίου Νικολάου, εντός του Ναού, παρουσία δέκα πέντε πιστών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Ιερέας στο Κουκάκι προσέφερε τη Θεία Μετάληψη από την πίσω πόρτα του ναού

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αρχιεπισκοπή, θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανόνες, που θέσπισε το Κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Έρευνα για το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι διεξάγει η Αρχιεπισκοπή. Η πράξη του ιερέα προκάλεσε την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες γειτόνων και περιοίκων, οι οποίοι κάλεσαν τον ιερέα να σταματήσει, όμως εκείνος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με το kerkyrasimera.g, το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύτηκε εντός του Ναού, παρουσία συνολικά περισσότερων από 15 ατόμων.

Η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν αναμφισβήτητα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Το ιερό σ… Επίσης, τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις.

Exit mobile version