Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φάρμακο για κορονοϊό: Χαμόγελα αισιοδοξίας από το το εξωτερικό
ΕΛΛΑΔΑ

Φάρμακο για κορονοϊό: Χαμόγελα αισιοδοξίας από το το εξωτερικό

Φάρμακο για κορονοϊό: Ωστόσο, τόνισε ο καθηγητής, αυτό που προέχει είναι η τήρηση των μέτρων.

Φάρμακο για κορονοϊό: Νότα αισιοδοξίας για την αποτελεσματικότητα φαρμάκου, που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού και το οποίο φροντίζει να έχει πρόσβαση η χώρα μας,  από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον ύπουλο, επικίνδυνο ιό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

“Εμείς έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας”, τόνισε ο καθηγητής, “μαζί με τα άλλα θεραπευτικά σχήματα και στο νεότερο φάρμακο που ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές αρχές σαν ελπιδοφόρο και παραμένουμε σε επαγρύπνηση για το τι θα γίνει στην επιστημονική κοινότητα”.

Και συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. “Αν με ρωτάτε σαν επιστήμονα και σαν γιατρό, αυτή τη στιγμή από τα νεότερα φάρμακα, που κυκλοφορούν για τον ιό, αυτό που έχει περισσότερες ενδείξεις ότι δουλεύει και δουλεύει καλά, είναι το φάρμακο το οποίο σας ανέφερα και για το οποίο δημοσιεύθηκε προχθές στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine των ΗΠΑ, που είναι ένα από τα έγκυρα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο. Και έδειξε μία αποτελεσματικότητα της τάξεως του 68%, η οποία περιλάμβανε και σοβαρά περιστατικά.  Παρόλα αυτά, είναι νωρίς ακόμα. Το αίτημά μας προς την εταιρία υπάρχει, θα δούμε πώς θα απαντηθεί.

Εμείς έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας, μαζί με τα άλλα θεραπευτικά σχήματα και στο νεότερο φάρμακο που ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές αρχές σαν ελπιδοφόρο και παραμένουμε σε επαγρύπνηση για το τι θα γίνει στην επιστημονική κοινότητα. Είναι σημαντικό, νομίζω, ότι όλη η επιστημονική κοινότητα είναι ενωμένη σε αυτή την προσπάθεια και θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα από κλινικές μελέτες που τρέχουν σε όλο τον κόσμο.

Και το ότι είμαστε και εμείς μέρος αυτής της επιστημονικής προσπάθειας, είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικό”.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από το εξωτερικό

Νωρίτερα στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει για το θέμα: “Από το εξωτερικό είχαμε κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα, σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας μέσω τριών τρόπων. Ο πρώτος είναι  κλινική μελέτη η οποία διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία. Δωρεάν πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης σε άλλα τέσσερα επιλεγμένα, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, νοσοκομεία της χώρας. Και μέσω της μελέτης Solidarity του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία σύντομα θα αρχίσει σε άλλα τρία νοσοκομεία της χώρας. Αυτό γίνεται για να επιταχύνουμε και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο για τους ασθενείς και στην Ελλάδα. Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν και από τις νέες αναδυόμενες θεραπείες για τον ιό, ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα αποτελεσματικότητας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις