Ψώνια – κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουμε όταν έρχεται το delivery

PLUS

Ψώνια – κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουμε όταν έρχεται το delivery

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Ψώνια - κορωνοϊός: Μπορεί ο υπάλληλος που θα σας εξυπηρετήσει να αφήσει το γεύμα στην πόρτα σας, ή στην είσοδο του κτιρίου σας.

11.04.2020 | 23:00

Ψώνια – κορωνοϊός: Αν και τα μαγαζιά εστίασης παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες delivery παραμένουν ανοιχτές. Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να προστατευόμαστε και από τα πακέτα που παραλαμβάνουμε. Αρχικά, το σωστό είναι να αποφύγετε την άμεση επαφή με τον άνθρωπο, που θα έρθει να παραδώσει την παραγγελία σας. Μπορεί ο υπάλληλος που θα σας εξυπηρετήσει να αφήσει το γεύμα στην πόρτα σας, ή στην είσοδο του κτιρίου σας.

Μπορείτε να εκτελέσετε ηλεκτρονικά την πληρωμή σας. Επιπρόσθετα, προσοχή χρειάζεται και η σακούλα, καθώς ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σύμφωνα με πληροφορίες για 24 ώρες σε χαρτί ή χαρτόνι, και 72 ώρες σε πλαστικό. Μπορείτε, γι αυτόν τον λόγο, να βάλετε την σακούλα στον νεροχύτη. Μην την αφήνετε να ακουμπήσει απευθείας σε άλλους χώρους στην κουζίνα σας ή στο σπίτι. Μπορείτε να καθαρίσετε ή να απολυμάνετε τον νεροχύτη μετά το γεύμα και αφότου πετάξετε την σακούλα στα σκουπίδια ή στην ανακύκλωση.

Τακτικό πλύσιμο χεριών

Έπειτα βάλτε το φαγητό σας σε πιάτο και μην αγγίξετε άμεσα το φαγητό. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι. Μην βάλετε τα πλαστικά ή χάρτινα πακέτα στο ψυγείο σας, καθώς δεν είναι σαφές εάν οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό αυτήν τη στιγμή.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε το βασικότερο όλων. Πλένετε τακτικά τα χέρια σας. Θα χρειαστεί να πλύνετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν καθίσετε για να φάτε το γεύμα σας. Μην ξεχάσετε επίσης να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας με ένα απολυμαντικό καθαριστικό.

Δείτε ακόμα

Νέα έρευνα: Βίντεο δείχνει την ασφαλή θέση τρεξίματος ανάμεσα σε δύο άτομα

Θέλετε να «ρίξετε» το ταίρι σας; Οι γυναίκες είχαν «προνοήσει» ήδη από τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Σωστή απολύμανση σπιτιού με ξύδι χωρίς να το…. μυρίσει κανείς!

Τα tips για να είστε σίγουροι ότι απολυμάνατε σωστά κινητά και tablets!

Exit mobile version