Ρομά Λάρισα: Ανοιχτό να αναλάβει ο Στρατός την φύλαξη στον οικισμό

ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Λάρισα: Ανοιχτό να αναλάβει ο Στρατός την φύλαξη στον οικισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ρομά Λάρισα: Αισιόδοξα είναι τα νέα από τα μαζικά τεστ που λήφθηκαν στην περιοχή του οικισμού των Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

11.04.2020 | 08:09

Ρομά Λάρισα: Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα. Και αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού. Ολα αυτά επιβεβαίωσε επίσημα μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό» προειδοποίησε.  Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης», εξήγησε ο Περιφερειαρχής Θεσσαλίας. «Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» πρόσθεσε. «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς» εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα Ρομά νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ζήτησε το λόγο σε έντονο ύφος από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα για την απόφαση επιβολής καραντίνας στον οικισμό. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. «Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας» διαβεβαίωσε. «Υπάρχει έλλειψης ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει. Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα… Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες» τόνισε ο κ. Πάντζος.

Λάρισα: Αρνητικά τα περισσότερα δείγματα της πρώτης «παρτίδας» των τεστ στους Ρομά

Αισιόδοξα είναι τα νέα από τα μαζικά τεστ που λήφθηκαν σήμερα στην περιοχή του οικισμού των Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, μετά τον συναγερμό που σήμανε εχθές όταν στον οικισμό βρέθηκαν 20 θετικά κρούσματα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το οποίο επικαλείται τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, στα 133 δείγματα που εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο –τα υπόλοιπα περίπου 200 θα εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ και θα ανακοινωθούν πιθανότατα το πρωί του Σαββάτου– βρέθηκαν μόλις 3 θετικά κι ένα ακόμη που όμως δεν αφορά τη συγκεκριμένη δειγματοληψία (αφορά σύνηθες περιστατικό).

«Πήραν δείγματα χωρίς πρωτόκολλο και καθ’ υπόδειξη των Ρομά!»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το onlarissa.gr, σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος με αφορμή τις σημερινές εκτεταμένες δειγματοληψίες που έγιναν στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή.

Όπως εξήγησε, συνάδελφοί του που συμμετείχαν στη δειγματοληψία, του κατήγγειλαν πως η διαδικασία έγινε χωρίς τήρηση πρωτοκόλλου, χωρίς παρουσία αστυνομίας και καθ’ υπόδειξη των ίδιων των Ρομά (!) που τους κατεύθυναν σε συγκεκριμένες οικογένειες και κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλη κοινωνική συναναστροφή! Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εκτίμησε πως υπό τις παραπάνω συνθήκες τα αποτελέσματα που αναμένονται δε θα δώσουν την ορθή εικόνα, ενώ το ζήτημα αναμένεται να μεταφερθεί αύριο σε κορυφαίο επίπεδο, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στον ΕΟΔΥ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Βίντεο ντοκουμεντο: Ένταση στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα

Δείτε ακόμη

Επεισόδιο με τον Γιάνη – Έσπασε την καραντίνα

Τσιόδρας για Ρομά: Τους συχωρούμε που ήταν κοντά μας, ήταν από αγάπη

Καταχειροκροτήθηκε από τους Ρομά ο Τσιόδρας – “Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό”

Τέλος οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία, ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Καρέ-καρέ η ένταση στον οικισμό των Ρομά με Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Σε απόγνωση οι Ρομά – Να μας στηρίξει η Πολιτεία, δε μπορούμε να… κλέψουμε

Το “μπράβο” του Σακελλαρίδη στον Τσιόδρα για τους Ρομά

Exit mobile version