Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός – απάτες: Πώς προσπαθούν να εξαπατήσουν δημότες στη συνοικία του Χαρδαλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – απάτες: Πώς προσπαθούν να εξαπατήσουν δημότες στη συνοικία του Χαρδαλιά

Κορονοϊός - απάτες: Με ανακοίνωσή του ο Δήμος του Βύρωνα, ενημερώνει τους δημότες του ότι κάποιοι επιτήδειοι επιχείρησαν να μπουν σε σπίτια πολιτών.

Κορονοϊός – απάτες: Στη συνοικία, της οποίας επί τρεις τετραετίες ήταν δήμαρχος ο νυν Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τον Βύρωνα, επιχείρησαν να εξαπατήσουν πολίτες σπείρες επιτηδείων, που εκμεταλλεύονται το μέγα πρόβλημα της πανδημίας με τον κορονοϊό για να μπουν σε σπίτια… νόμιμα και να ξαφρίσουν ό,τι βρουν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος του Βύρωνα, ενημερώνει τους δημότες του ότι κάποιοι επιτήδειοι επιχείρησαν να μπουν σε σπίτια πολιτών, μετά από τηλεφωνήματα που πραγματοποίησαν και είπαν ότι έρχονται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για να μεταφέρουν φάρμακα Σε άλλους Δήμους, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, άλλοι επιτήδειοι παρουσιάστηκα  σαν εργαζόμενοι  δημοτικοί υπάλληλοι και ζήτησαν να περάσουν στο εσωτερικό των πολυκατοικιών “για να κάνουν απολύμανση”.

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, έχουν καταγγελθεί περιστατικά κατά τα οποία άγνωστοι επιχειρούν να μπουν σε σπίτια ιδιαίτερα ηλικιωμένων για να κάνουν δήθεν ενημέρωση για την προστασία από τον κορονοϊό!

Για όλα αυτά, ο Δήμος Βύρωνας, παραθέτει και στοιχεία για το πώς θα αποφύγουν με τη γνώση οι δημότες να πέσουν θύματα των επιτηδείων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα, μεταξύ άλλων τονίζει:

“Τις τελευταίες ημέρες καταγγέλθηκαν στο Δήμο Βύρωνα περιστατικά, στα οποία κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να παραπλανήσουν συνδημότες μας, εμφανιζόμενοι ως εργαζόμενοι του Δήμου, προκειμένου να εισέλθουν στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, κάποιοι προσποιήθηκαν στο τηλέφωνο, ότι εργάζονται στην Υπηρεσία, Βοήθεια στο Σπίτι και είχαν την πρόθεση να μεταφέρουν φάρμακα σε ηλικιωμένους.

Μόνο με αίτημα των πολιτών εξυπηρετεί το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Βύρωνα ότι η Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, εξυπηρετεί τους πολίτες ΜΟΝΟ αφού προηγηθεί δικό τους αίτημα. Επομένως, αν δεν έχουν επικοινωνήσει προηγουμένως, οι ίδιοι με την υπηρεσία, να μην εμπιστεύονται κανένα! Σε άλλους Δήμους της Αττικής, επίσης, επιτήδειοι παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενοι Δήμων και ζήτησαν από πολίτες να τους επιτρέψουν να εισέλθουν σε πολυκατοικίες για να κάνουν απολύμανση.

Δήθεν απεσταλμένοι του υπουργείου Υγείας

Σε άλλες περιπτώσεις είπαν ότι έρχονται από το Υπουργείο Υγείας και κάνουν ενημερώσεις για τον κορονοϊό. Πρόκειται επίσης για απάτη! Οι απολυμάνσεις των Δήμων γίνονται ΜΟΝΟ σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό δεν προβλέπουν κατ΄οίκον ενημερώσεις πολιτών. Καλούμε τους δημότες του Βύρωνα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε προς ίδιον όφελος”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις