Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Χίος: Mεγάλη πυρκαγιά στην Αναβάτου – Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της κοινότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Χίος: Mεγάλη πυρκαγιά στην Αναβάτου – Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της κοινότητας

Φωτιά Χίος: Έπειτα από περίπου δυο ώρες, οι πυροσβέστες θεώρησαν πως έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία λόγω των ανέμων αναζωπυρώθηκε.

Φωτιά Χίος: Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 12:00 στην περιοχή του Ανάβατου στη Χίο, στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου. Για την κατάσβεσή της έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ η ανησυχία όλων επικεντρώνεται και στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, αλλά και στο γεγονός ότι η περιοχή είναι από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στο νησί. Έπειτα από περίπου δυο ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πίστεψαν πως έθεσαν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά αναζωπυρώθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι διαρκώς μεταβάλλονται και επεκτείνουν το μέτωπο της φωτιάς. Παρόλα αυτά, η πυρκαγιά γύρω στις 4 το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στην διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αναβάτου κ. Γεώργιος Φιστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου. Για τη κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου με τουλάχιστον δέκα οχήματα, καθώς και εθελοντές από τις ομάδες Όμικρον και ΛΕΦΕΔ, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο υδροφόρες του δήμου Χίου. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα την ίδια μέρα είχε εκδηλωθεί άλλη πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στα Γρίδια Νενήτων.

Βίντεο από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς

Δείτε ακόμα

Λάρισα: Στην “Αρωγή” οι θετικοί στον ιό – Νέα κρούσματα στον οικισμό

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη – “Θα έχουμε δραστηριότητα”, λέει ο Λέκκας

Ο νέος χάρτης του κορονoϊού στην Ελλάδα – Οι περιοχές που προστέθηκαν

Τότε να πηγαίνετε στο νοσοκομείο – «Καμπανάκι» Τσιόδρα για τα εγκεφαλικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις