Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Airbnb κορονοϊός: Έρχονται αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις κρατήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb κορονοϊός: Έρχονται αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις κρατήσεων

Airbnb κορονοϊός: Το κραχ στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης οδηγεί την εταιρεία να καταβάλλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το 25% της κάθε ακύρωσης και για αφίξεις μεταξύ 14/3 έως και 31/5.

Airbnb κορονοϊός: Δυσοίωνο προοιωνίζεται το μέλλον της βραχυχρόνιας μίσθωσης λόγω κορωνοϊού, με τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων να ζητούν από την κυβέρνηση στήριξη της αγοράς. Αν και η μητρική εταιρεία Airbnb ανακοίνωσε ένα πρώτο κύμα αποζημιώσεων για τις ακυρωθείσες κρατήσεις, με σκέψεις για νέο, πιο γενναιόδωρο πακέτο κινήτρων, αυτό δεν είναι αρκετό. Η αβεβαιότητα της διάρκειας των περιοριστικών μέτρων τρομάζει την αγορά, ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες μίσθωσης καταλυμάτων που έχουν επενδύσει σε χρήμα και σε χρόνο. Το οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, επεξεργάζεται σχέδια για τη γενικότερη στήριξη της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

Ήδη, έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση επιβίωση των επαγγελματικών κατοικιών, με προοπτική την κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου στήριξης, ειδικά όταν ξεκινήσουν να λειτουργούν. Υπάρχουν περαιτέρω σκέψεις για αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και για άλλα χρηματοδοτικά κίνητρα. Η προσοχή των παραγόντων της αγοράς είναι στο πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» να ανοίξουν τις πόρτες τους τα τουριστικά καταλύματα. Τα στοιχεία δείχνουν τάση αποχώρησης των διαμερισμάτων από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, σηματοδοτώντας μείωση στις τιμές των ενοικίων, κυρίως μετά την καλοκαιρινή σεζόν.

Δείτε ακόμη

“Εφαλτήριο για νέες πρωτοβουλίες οι αποφάσεις του Eurogroup” – Τι σημαίνουν για την Ελλάδα

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν δεν προλάβετε να υποβάλετε αίτηση για τα 800 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις