Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Airbnb κορονοϊός: 250 εκατ. δολάρια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb κορονοϊός: 250 εκατ. δολάρια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Airbnb κορονοϊός: Προϋπόθεση η ακύρωση κράτησης να πραγματοποιήθηκε μέχρι και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου.

Airbnb κορονοϊός: Η μεγαλύτερη πλατφόρμα διαμοιρασμού στον κόσμο, η Airbnb, δήλωσε πως προτίθεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν στα καταλύματα τους λόγω κορονοϊου. Ως εκ τούτου προετοιμάζει πρόγραμμα βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολαρίων, το οποίο και θα διατεθεί στους συνεργάτες της ιδιοκτήτες ακινήτων. Στο πλάνο της εταιρείας είναι να καταβάλει το 25% της αξίας της κάθε ακυρωθείσας κράτησης.

Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση η κράτηση να πραγματοποιήθηκε έως και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά εντός των επόμενων ημερών οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να λάβουν σχετικό ενημερωτικό email.

Airbnb κορονοϊός: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από την Airbnb προς τους ιδιοκτήτες θα γίνονται κάθε μήνα. Δηλαδή, μία πληρωμή στο τέλος Απριλίου και μία ακόμα στο τέλος Μαΐου. Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Επιστροφή στις μακροχρόνιες μισθώσεις

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι, επιλέγουν λόγω της κρίσης να επιστρέψουν στην μακροχρόνια μίσθωση του διαμερίσματός τους, με αποτέλεσμα να αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση των ενοικίων. «Η Ελλάδα, είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, οδεύοντας προς τον κορεσμό της αγοράς, Αναμένουμε μετά το καλοκαίρι πάρα πολλοί ιδιοκτήτες να επιστρέψουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις», δήλωσε σχετικά στα «Νέα» ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπλόκα παντού, drones, ελικόπτερα – Άρχισαν οι έλεγχοι στη χώρα

Συναγερμός στον οικισμό Ρομά – Με ελικόπτερο στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Στους 89 οι νεκροί στην Ελλάδα -Πέθανε 67χρονη στο «Ασκληπιείο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις