Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παράταση μέτρων – κορονοϊός: Άλλον έναν μήνα η απαγόρευση στην Φινλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Παράταση μέτρων – κορονοϊός: Άλλον έναν μήνα η απαγόρευση στην Φινλανδία

Παράταση μέτρων - κορονοϊός: Η κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα το κλείσιμο όλων των εστιατορίων έως τα τέλη Μαΐου.

Παράταση μέτρων – κορονοϊός: Η Φινλανδία παρέτεινε την Πέμπτη τους περισσότερους από τους περιορισμούς που έχει επιβάλει προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού κατά ένα μήνα, έως τις 13 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παρέτεινε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων, το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών όπως οι βιβλιοθήκες και τα σχολεία για τους περισσότερους μαθητές. Η κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα το κλείσιμο όλων των εστιατορίων έως τα τέλη Μαΐου.

Την ίδια ώρα και το Περού ανακοίνωσε την παράταση μέτρων έως τις 26 Απριλίου. Ο πρόεδρος της χώρας, Μαρτίν Βισκάρα, ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων στη χώρα που παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Βισκάρα ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας σε όλη την επικράτεια της χώρας η οποία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στην παραγωγή χαλκού. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε την επαγρύπνησή μας, δεν μπορούμε να μειώσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε», τόνισε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους Περουβιανούς ο Βισκάρα, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος να χαθούν «τα κέρδη που πετύχαμε καθώς φθάνουμε στο πιο δύσκολο στάδιο» της πανδημίας.

Παράταση και στην Γαλλία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Γαλλία καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από τον νέο κοροναϊό, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική προεδρία τα μέτρα καραντίνας «θα παραταθούν» πέραν της 15ης Απριλίου και ο πρόεδρος της χώρας θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να παρουσιάσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μάχη κατά της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες. Το γραφείο του Γάλλου προέδρου δεν διευκρίνισε πόσο θα παραταθούν τα μέτρα απομόνωσης, ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως θα αναφερθεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο τέταρτο τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη 12η Μαρτίου.

Δείτε ακόμα

Covid 19: Η ξανθιά Ντάριγια, το πιο δημοφιλές πρόσωπο στη Σερβία

Το “χάδι” που συγκινεί την Ιταλία – Νοσοκόμα παρηγορεί τρομοκρατημένο ασθενή

“Να πλένετε το στόμα σας πρώτα”: Οργή Ντι Μάιο – Σαλβίνι για το δημοσίευμα της Die Welt

Η Μελάνια φοράει τη μάσκα και γίνεται viral

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις