Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας – Ρομά: Τους συχωρούμε που ήταν κοντά μας, ήταν από αγάπη
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας – Ρομά: Τους συχωρούμε που ήταν κοντά μας, ήταν από αγάπη

Τσιόδρας - Ρομά: Ο λοιμωξιολόγος μίλησε για την επίσκεψή του στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Τσιόδρας – Ρομά: Στην επίσκεψή του στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

“Θα σας μεταφέρω ένα απόσπασμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης που δόθηκε ως ανακοίνωση για τη διεθνή ημέρα των Ρομά (8 Απριλίου). Τέτοια μέρα υπενθυμίζεται στα ευρωπαϊκά κράτη η ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και για υγειονομική περίθαλψη. Οι Ρομά συγκαταλέγονται στις πιο ευάλωτες ομάδες που κινδυνεύουν από την πανδημία. Σε πολλά μέρη της Ευρώπης εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό ή αποχέτευση, το οποίο καθιστά δύσκολη την τήρηση των μέτρων υγιεινής, ενώ μένουν σε περιθωριοποιημένους καταυλισμούς και οικισμούς.

Φυσικά και οι Ρομά δεν πρέπει να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και στόχος μίσους, εν μέσω της πανδημίας. Δεν είναι απειλή, όπως τους αναφέρουν κάποια ΜΜΕ. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση και την ασφάλειά τους. Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, μίσος, φόβο, για διχασμούς και διαιρέσεις. Με ενότητα θα ξεπεράσουμε την πανδημία. Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που βρεθήκαμε μαζί, για την υπεύθυνη στάση τους. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας, τους ευχαριστούμε”, είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ξανά για το θέμα των Ρομά και απάντησε:

“Φυσικά και η Ελλάδα έχει δημοκρατικές ευαισθησίες και για αυτό βρεθήκαμε κοντά τους και μας αγκάλιασαν και εμείς αισθανθήκαμε δικοί τους άνθρωποι. Όπου υπάρχει φτώχεια παρατηρούνται φαινόμενα τύπου Μπρούκλιν και Κουινς, ανθρώπων που δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα υγείας.

Τους συχωρούμε τα 5 λεπτά που ήταν κοντά μας, σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, γιατί ήταν από αγάπη. Περισσότερο η αγάπη μας μετρούσε παρά η απόσταση που θα έπρεπε να έχουμε. Θα μας βοηθήσουν, τους έχω εμπιστοσύνη” είπε, αναφορικά με την επίσκεψη του ιδίου και του κ. Χαρδαλιά στον οικισμό και τη συνομιλία που είχαν με τους κατοίκους”.

Δείτε ακόμη

Καταχειροκροτήθηκε από τους Ρομά ο Τσιόδρας – “Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό”

Τέλος οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία, ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Καρέ-καρέ η ένταση στον οικισμό των Ρομά με Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Σε απόγνωση οι Ρομά – Να μας στηρίξει η Πολιτεία, δε μπορούμε να… κλέψουμε

Το “μπράβο” του Σακελλαρίδη στον Τσιόδρα για τους Ρομά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις