Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρισα Ρομά: Κλείνουν οι λαϊκές αγορές, συνεχείς οι συσκέψεις για τα μέτρα
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα Ρομά: Κλείνουν οι λαϊκές αγορές, συνεχείς οι συσκέψεις για τα μέτρα

Λάρισα Ρομά: Oι Ρομά κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Λάρισα Ρομά: Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη σήμερα στη Λάρισα, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας. Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδραείχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συντονισμό με την Περιφέρεια και τους δήμους σχετικά με τις ενέργειες που θα προβούν, ενώ για ακόμη μία φορά έστειλε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου, ενώ τους συνόδευσε κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Ρομά κατά Τσιόδρα- Χαρδαλιά στον καταυλισμό

Εξηγήσεις για την καραντίνα ζητούσαν κάτοικοι του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, που κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Μάλιστα, εκτόξευαν κατηγορίες για «ρατσισμό», ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα.

Λίγα λεπτά αργότερα, «πυροσβεστική» αποδείχθηκε η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα να μπουν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και να εξηγήσουν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες.

Βίντεο από Protothema

Λάρισα: Τρικούβερτο γλέντι το πρώτο βράδυ της καραντίνας

Το τι θα αντιμετωπίσουν οι Αρχές στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, φαίνεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το onlarissa.gr. Στο βίντεο που η λήψη του έγινε σήμερα τα ξημερώματα, δηλαδή ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα στην περιοχή με κυβερνητική απόφαση, Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης! Αυτό εξάλλου είχε πει ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που σε πρόσφατη δήλωσή του είχε μιλήσει για «ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης» και είχε παραδεχθεί πως «οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια».

Οι κάτοικοι από μέρες καταγγέλλουν ότι ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως «δεν μπορεί να κάνει κάτι». Έτσι, ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να μεταδώσει «ζωντανά» στα social media το γλέντι σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των περιπολικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις