Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Φιλοζωικές… παγίδες από αλλοδαπούς
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Φιλοζωικές… παγίδες από αλλοδαπούς

Απάτες: Λήστευαν οδηγούς, ακινητοποιώντας τους με την πρόφαση ότι είχαν πατήσει γάτα, αλλά συνελήφθησαν από την Άμεση Δράση.

Απάτες: Δύο… φιλόζωοι ληστές έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, μετά την αρπαγή της τσάντας μιας γυναίκας οδηγού, την οποία παγίδεψαν στην περιοχή του Κολωνού. Όπως κοινοποίησε η ίδια με ευχαριστήρια επιστολή της στην Άμεση Δράση για την ταχύτατη σύλληψη των δραστών από πλήρωμα περιπολικού, έπεσε θύμα κλοπής, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της στην οδό Καρόλου, στον Κολωνό. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες τής φώναξαν δυνατά για της προκαλέσουν πανικό ότι «πάτησε ένα γατάκι»! Η γυναίκα, σοκαρισμένη, τράβηξε χειρόφρενο, βγήκε έξω και άρχισε να περιεργάζεται τις ρόδες του αυτοκινήτου για να βρει το «σκοτωμένο γατί»!

Όση ώρα, με κομμένη την ανάσα έφερνε γύρω το αυτοκίνητό της, ο συνεργός του… φιλόζωου, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, άρπαξε την τσάντα της και μαζί με τον πρώτο έσπευσαν να απομακρυνθούν. Ελάχιστα λεπτά μετά, αστυνομικοί περιπολικού, χωρίς να γνωρίζουν τι είχε προηγηθεί, παρατήρησαν στη διασταύρωση της οδού Αγησιλάου με την οδό Κολωνού, δύο άτομα να… περιεργάζονται μια γυναικεία τσάντα και πλησίασαν να τους ελέγξουν. Την ίδια στιγμή, άκουγαν από τον ασύρματο ότι μια γυναίκα μόλις είχε πέσει θύμα κλοπής από δύο αγνώστους, σε κοντινή απόσταση. Βρήκαν τη γυναίκα και εκείνη αναγνώρισε όχι μόνο την τσάντα και το περιεχόμενό της, αλλά και τους… φιλόζωους που την είχαν παγιδεύσει δήθεν με το γατί που… δεν πάτησε ποτέ!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Απάτες: Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι φιλόζωοι

Την παγίδα των οδηγών με τα γατάκια… λάνσαραν στη Θεσσαλονίκη, προ καιρού, δυο αλλοδαποί. Κατάφερναν να ακινητοποιούν οδηγούς στην περιοχή κοντά στον Λευκό Πύργο, με το απίστευτο τέχνασμα ότι πάτησαν κάποιο γατάκι και κατάφερναν να κατακλέβουν το εσωτερικό των οχημάτων, όση ώρα, ιδίως γυναίκες οδηγοί, έψαχναν κάτω από τις ρόδες το χτυπημένο ζωάκι… Το alphafreepress.gr, όταν οι δράστες συνελήφθησαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, έγραφε για την πρωτότυπη απάτη:

Με φόντο τον Λευκό Πύργο

«Με φόντο τον Λευκό Πύργο, τρεις αλλοδαποί, μέλη συμμορίας, κατάφερναν να ακινητοποιούν οδηγούς με απίστευτο τέχνασμα και να κατακλέβουν το εσωτερικό των οχημάτων. “Πάτα φρένο, θα πατήσεις το γατί!”, φώναζαν ξαφνικά στους ανύποπτος οδηγούς. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι δεν υπήρχε στις ρόδες κανένα γατί που κινδύνευε δήθεν.

Η ευχαριστήρια επιστολή του θύματος προς την ΕΛΑΣ

Γυναίκες οδηγοί, όμως, σταματούσαν, άνοιγαν την πόρτα και… έψαχναν που έχει πάει το γατί»! Έως ότου γίνουν όλα αυτά και η αναζήτηση του… γάτου αποδειχθεί μάταιη, ένας από τους… φιλόζωους άνοιγε εντέχνως την πίσω πόρτα και άρπαζε τσάντες, πορτοφόλια, πιστωτικές κάρτες και άλλα είδη αξίας.

Ένας Σύρος και ένας Αλγερινός

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν δύο αλλοδαπούς, έναν Σύρο κι έναν Αλγερινό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και τρίτος αλλοδαπός ο οποίος αναζητείται ως συνεργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συναγερμός στη Λάρισα -Σε καραντίνα οικισμός Ρομά μετά τα τουλάχιστον 15 κρούσματα

Ένα τεράστιο βήμα για την Ευρώπη η συμφωνία του Eurogroup

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Αττικής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις