Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας στον Χατζηνικολάου: Πώς “άδειασε” Καρτερό και Βουνάτσου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στον Χατζηνικολάου: Πώς “άδειασε” Καρτερό και Βουνάτσου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας στον Χατζηνικολάου: Φρένο στις επιθέσεις και τις ειρωνείες προς τον Σωτήρη Τσιόδρα έβαλε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τσίπρας στον Χατζηνικολάου: Άδειασμα για τον Θανάση Καρτερό και τις ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλασσε η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού μέμφεται αρθρογραφώντας τον επιστήμονα λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που δέχεται διαδικτυακές “επιθέσεις” και ειρωνείες από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι απολαμβάνει της καθολικής εμπιστοσύνης των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι κάθε κριτική επί της αρχής δεν έχει νόημα.

“Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί. Την πολιτική τους εξωραΐζει. Και το κάνει μια χαρά” γράφει στην “Αυγή” ο Θανάσης Καρτερός, “όταν θα “ισοφαρίσουμε” τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και να ζητάω ευθύνες ποινικές” και “όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς. Συν τέσσερις από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα. Στους 67 φτάσαμε. Αν θα λογαριαστούμε λέει;” γράφει στο facebook το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Βουνάτσου.

“Καφεμαντεία και ενόραση στην υπηρεσία της χώρας δια μέσου του κυρίου Τσιόδρα. Ντροπή για έναν επιστήμονα να κάνει αντιεπιστημονικές ανακοινώσεις για το τι ΘΑ γινόταν,με ακρίβεια κιόλας,για να υπηρετήσει την επιστήμη της προπαγάνδας. Να παραδώσει τα σκήπτρα στη συμπαθή Αση Μπιλιου”, τουίταρε ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ viral είχε γίνει και η ανάρτηση του Σωτήρη Καψώχα με παραλλαγμένη τη γνωστή ρήση του Γεώργιου Καραϊσκάκη, “όταν γυρίσουμε, θα τους γ@@@με”.

Το άδειασμα από τον Αλέξη Τσίπρα

Όσον αφορά τις ακραίες αναρτήσεις, ο πρώην πρωθυπουργός, πήρε αποστάσεις. Ο Θανάσης Καρτερός είναι δημοσιογράφος. Όσο είχε θεσμικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό δεν αρθρογραφούσε γιατί εξέφραζε τον πρωθυπουργό, σήμερα δεν έχει θεσμικό ρόλο. Αν φθάσουμε στο σημείο να μην κάνουν κριτική οι δημοσιογράφοι τότε έχουμε ξεπεράσει το όριο της φιλελεύθερης δημοκρατίας”. Όσο για την δική του στάση είπε ότι “δεν θα ασκούσα κριτική στον επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα, ασκώ κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης”.

Για το “θα λογαριαστούμε” που φέρονται να είπαν δημοσίως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα τέτοιο εποικοδομητικό κλίμα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει να μεγιστοποιούμε επί μέρους περιστατικά αλλά να δούμε την γενική εικόνα. Την πρώτη ευθύνη για να διατηρηθεί το πλαίσιο της συνεννόησης το έχει η κυβέρνηση, την ευθύνη για να διατηρηθεί το κλίμα συναίνεσης το έχει η αντιπολίτευση.

Η στάση της αντιπολίτευσης και όχι μόνο της αξιωματικής, δεν έχει να κάνει τίποτε με το κλίμα που υπήρχε όταν ήταν στην αντιπολίτευση η ΝΔ, σε λιγότερο κρίσιμες καταστάσεις. Στην αντιπολίτευση θα πρέπει να πιστωθεί ότι το να θεωρεί ότι πρέπει να περάσει αυτή η μπόρα για να αρχίσει η πολιτική αντιπαράθεση είναι θετική στάση… Κλείνοντας είπε ότι “Επί της αρχής τώρα δεν είναι η ώρα να λογαριαστούμε, είναι η ώρα να στηρίξουμε”. Όσο για την ανάρτηση της κ. Βουνάτσου την αποδοκίμασε η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου.

Η νέα ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και για να αφοπλίσω τους καλοθελητές ένθεν κακείθεν κυρίως όμως για να απαλλάξω τον πρόεδρο από άλλη μια σκοτούρα δηλώνω ότι:
Αναστέλλω οικειοθελώς και χωρίς καμία υπόδειξη ή πίεση την κομματική μου ιδιότητα ως μέλος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία επ’ αόριστον
Καλό αγώνα σε όλους
Μυρσίνη Β Βουνάτσου
Μυτιλήνη
Λέσβου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις