Οικονομία: Ενέσεις ρευστότητας στην κοινωνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Ενέσεις ρευστότητας στην κοινωνία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Οικονομία: Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι καταβολές των χρημάτων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία

09.04.2020 | 13:06

Οικονομία: Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι καταβολές των χρημάτων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους. Οι πληρωμές θα γίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τις 15 έως τις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέρος των χρημάτων που δικαιούνται και οι επιστήμονες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ώρα από το Υπουργείο Εργασίας διατείνονται ότι δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση διεύρυνση των ΚΑΔ, καθώς τα ήδη ανακοινωμένα μέτρα καλύπτουν ένα ποσοστό επιχειρήσεων και εργαζομένων που ξεπερνά το 80% των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τα κυβερνητικά μέτρα που θα ληφθούν για τους ανέργους, για τους οποίους ήδη ισχύει η παράταση του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η ανεργία δεν θα αυξηθεί ούτε τα ποσοστά ανεργίας στην χώρα θα εκτοξευθούν, ενώ οι όποιες μεταβολές παρατηρηθούν θα προέρχονται και από τους κλάδους του τουρισμού, που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει εποχιακές προσλήψεις, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Οικονομία: Το πάγωμα των πλειστηριασμών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί καθόλη την διάρκεια της πανδημίας και της ισχύος των περιοριστικών μέτρων αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Για να γίνει, ωστόσο, αυτό η κυβέρνηση εξετάζει την να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική πρωτοβουλία που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Θέμα που επίσης εξετάζεται είναι ο ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν ενοίκια, ωστόσο επειδή η πληρωμή του ξεκινά τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει από τώρα, γιατί πρέπει να υπάρχουν όλα τα στοιχεία των απωλειών των ιδιοκτητών. Η ενίσχυση και στα δύο αυτά πεδία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει τις οικονομίες της Ευρωζώνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Περιμένοντας το νέο Eurogroup

Το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Μαγκλίνη- Η κόρη του έχει λευχαιμία

Ο Τσίπρας “αδειάζει” τους ακραίους, η Μυρσίνη εύχεται… “Καλό αγώνα”

 

Exit mobile version