Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οικονομία: Δεν παρατείνεται η προστασία της α΄κατοικίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Δεν παρατείνεται η προστασία της α΄κατοικίας

Οικονομία: Ηχηρή άρνηση των Θεσμών στο αίτημα παράτασης του υφιστάμενου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οικονομία: Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού κατατρώγει τα οικονομικά θεμέλια της κοινωνία, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνάντησε την άκαμπτη άρνηση των Θεσμών για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας πέρα από το τέλος Απριλίου. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα το πρωί ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι Θεσμοί διαχωρίζουν το θέμα των δανείων από την όλη οικονομική κρίση, ισχυριζόμενοι ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά με την εναρμόνιση της Ελλάδα στο καθεστώς που ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι θα επαναληφθεί ο διάλογος με τους Θεσμούς για το ίδιο θέμα. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσημα την υποβολή από την Ελλάδα του αιτήματος παράτασης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι η παράταση ή τουλάχιστον η πρόθεση για παράταση είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Οικονομία: Υπό την προϋπόθεση της παράτασης των περιοριστικών μέτρων

Τούτο με δεδομένο ότι τα περιοριστικά μέτρα θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύουν και μετά το τέλος του Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα εκκαθαρίζονται οι παλιές υποθέσεις του νόμου Κατσέλη και επιπλέον οι υπηρεσίες των τραπεζών θα υπολειτουργούν, αλλά και η Βουλή δεν μπορεί να συζητήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πέραν όλων των άλλων και ως αρχή δικαίου δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους «κόκκινους» δανειολήπτες να έχουν την ύστατη καταφυγή στην δικαστική προστασία πριν ισχύσει το νέο καθεστώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

800 ευρώ: Πώς και πότε θα υποβάλουν δήλωση όσοι δεν προλάβουν

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταβολή των 800 ευρώ στους ναυτικούς

Ξεκινούν οι καταβολές, παγώνουν οι πλειστηριασμοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις