Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός ΗΠΑ: Η πανδημία αποσαθρώνει την κοινωνική βάση
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: Η πανδημία αποσαθρώνει την κοινωνική βάση

Κορονοϊός ΗΠΑ: Με τη σημερινή μέτρηση ο συνολικός αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες αγγίζει τα 16,5 εκατομμύρια.

Κορονοϊός ΗΠΑ: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας εκτινάχτηκε στους 6,6 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 3 Απριλίου. Αυτό προς μεγάλη έκπληξη των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν κοντά στα 5,5 εκατομμύρια. Με αυτή την καταμέτρηση ο συνολικός αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες αγγίζει τα 16,5 εκατομμύρια.

Το σύνολο της περασμένης εβδομάδας προστίθεται σε μια άνευ προηγουμένου άνοδο στις αρχικές αιτήσεις ανεργίας, καθώς ο ρυθμός των καταθέσεων μειώθηκε ελάχιστα από το 6,8 εκατομμύρια που είχε καταγραφεί κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Το τεράστιο άλμα ξεκίνησε με 3,3 εκατομμύρια αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου.

Κορονοϊός ΗΠΑ: Άνευ προηγουμένου από το 1929

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία έχασε 701.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τον Μάρτιο, στο πλαίσιο μιας έκθεσης που δεν αποτύπωσε πλήρως το μακελειό στην οικονομία που προκαλεί ο μολυσματικός κορονοϊός.

Πρόκειται, ωστόσο, για τις περισσότερες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από τη Μεγάλη Ύφεση το 1929, τερματίζοντας τη μεγαλύτερη περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας στην αμερικανική ιστορία, που ξεκίνησε στα τέλη του 2010.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Έφαγε» 400 ευρώ πρόστιμο επειδή έκανε βόλτες λόγω… πλήξης

Καλά νέα για τον Τζόνσον: Σταδιακή βελτίωση της υγείας του

Covid – 19: Νοσηλεύτριες στην Βρετανία την… «πάτησαν» φορώντας σακούλες απορριμάτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις