Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός – γιαγιά: Γυναίκα 107 ετών στην Ολλανδία νίκησε την «μάχη» με την πανδημία
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – γιαγιά: Γυναίκα 107 ετών στην Ολλανδία νίκησε την «μάχη» με την πανδημία

Κορωνοϊός – γιαγιά: «Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο», αναφέρει η ανιψιά της.

Κορωνοϊός – γιαγιά: Γυναίκα 107 ετών από την Ολλανδία ανάρρωσε από τον κορωνοϊό. Η υπεραιωνόβια ίσως είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που νίκησε τη νόσο Covid-19. Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, γράφει η ολλανδική εφημερίδα AD, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Η ίδια και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Δώδεκα από αυτούς έχουν έκτοτε καταλήξει, αλλά οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στην Ρας ότι νίκησε την ασθένεια.”Δεν περιμέναμε να επιζήσει”, δήλωσε στην εφημερίδα η ανιψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ.

«Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ’ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε η ανιψιά της. Πριν από την Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του νέου κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Η «μάχη» Ιταλίδας γιαγιάς, ετών 104

Παράλληλα και μια Ιταλίδα γιαγιά ετών 104, που είχε επιβιώσει και από την ισπανική γρίπη, νίκησε τον κορονοϊό, γεμίζοντας χαρά τόσο τους γιατρούς που τη φρόντισαν όσο και την οικογένειά της. Η Άντα Ζανούσο διαγνώστηκε με κορονοϊό σε ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Μπιέλα της βόρειας Ιταλίας. Είχε πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και υπεβλήθη σε εξέταση για τον κορονοϊό, που βγήκε θετική. 20 από τους ενοίκους του οίκου ευγηρίας δεν τα κατάφεραν αλλά η κυρία Ζανούσο ήταν πραγματική μαχήτρια.

«Έχει αναρρώσει και οι γιατροί πιστεύουν ότι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον κόσμο που νίκησε τον κορονοϊό» λέει στη «Sun» ο γιος της, Τζιαμπιέρο. Η Άντα επιβίωσε από την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918 και η γιατρός της είχε πει χαρακτηριστικά: «η ανάρρωσή της μας γεμίζει ελπίδα».

Δείτε ακόμα

103 ετών πήρε… εξιτήριο μετά από μέρες στην εντατική

Covid – 19: Νοσηλεύτριες στην Βρετανία την… «πάτησαν» φορώντας σακούλες απορριμμάτων

Covid 19: «Το εμβόλιο ίσως είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο»

Μάικ Πομπέο: Δεν είναι η ώρα για την τιμωρία της Κίνας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις