Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οικονομία: Αισιοδοξία στο κυβερνητικό επιτελείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία: Αισιοδοξία στο κυβερνητικό επιτελείο

Οικονομία: Εν αναμονή των αποφάσεων της νέας συνεδρίασης του Eurogroup βρίσκεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει αισιόδοξος

Οικονομία: Εν αναμονή των αποφάσεων της νέας συνεδρίασης του Eurogroup βρίσκεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα δώσει πολύ περισσότερα χρήματα και εργαλεία στις χώρες της ευρωζώνης για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Ήδη όπως προανήγγειλε ο κ. Πέτσας, τα χρήματα που θα λάβουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ θα διατεθούν όλα για την δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και η άντληση κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης δεν θα συνεπάγεται κανενός είδους μνημόνιο για την χώρα μας. Η κυβέρνηση διαθέτει ήδη τα ταμειακά διαθέσιμα για να διατηρήσει και να ενισχύσει, όπου χρειαστεί, τα μέτρα στήριξης και για τους επόμενους δύο μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την χρησιμοποίηση μέρους του μαξιλαριού των 37 δισ., ο κ. Πέτσας τόνισε ότι μέχρι στιγμής τα χρήματα υπάρχουν και τα επιπρόσθετα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του προσωρινού «παγώματος» της οικονομίας.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων

Την ίδια ώρα μέσα στις επόμενες 48 ώρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων ενόψει και των εορτών του Πάσχα. Και μπορεί το σενάριο του κλεισίματος των διοδίων να απομακρύνεται, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν αυστηρότερα πρόστιμα για τους απείθαρχους που μπορεί να φτάνουν έως και τον τριπλασιασμό των τωρινών προστίμων. Παράλληλα, θα ενταθούν και οι έλεγχοι της αστυνομίας τόσο εντός Αττικής όσο και στους παράδρομους των εθνικών οδών που οδηγούν εκτός Λεκανοπεδίου.

Αναμονή και για τις αποφάσεις FIFA και UEFA

Εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων της FIFA και της UEFA βρίσκονται στο υπουργείο Αθλητισμού για την επανέναρξη ή την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και στην χώρα μας. Σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο, μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν έως τις 3 Αυγούστου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αν η πανδημία συνεχιστεί δεν θα διακοπούν. Με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά στο υπουργείο Αθλητισμού εξετάζουν το σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος ίσως στις αρχές Ιουνίου, αφού ακόμη και αν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα οι αθλητές χρειάζονται μια περίοδο προπονήσεων έως ότου επιστρέψουν στα γήπεδα.

Την ίδια ώρα κατά προτεραιότητα θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους και όλοι οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες είτε έχουν προκριθεί, είτε προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους σε προολυμπιακά τουρνουά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανελλαδικές με ύλη μέχρι τον Μάρτιο εξετάζει το υπ. Παιδείας

“Ήρωας δεν είμαι εγώ, είναι ο Κολοκοτρώνης” – Γιατρός που νοσεί ξεσπά μέσα σε θάλαμο στη Λάρισα

Στο πλευρό γιατρών και νοσηλευτών οι πυροσβέστες – Το συγκινητικό “ευχαριστώ” στο ΑΧΕΠΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις