Καθάρισμα βραστήρα: Πώς να εξαφανίσετε τα άλατα

PLUS

Καθάρισμα βραστήρα: Πώς να εξαφανίσετε τα άλατα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Καθάρισμα βραστήρα: Μία πρωτότυπη λύση είναι να ρίξετε μέσα στον βραστήρα ένα κοχύλι από αυτά που φέρατε σπίτι μετά τις διακοπές σας.

08.04.2020 | 20:20

Καθάρισμα βραστήρα: Το πιο συχνό πρόβλημα κάθε βραστήρα είναι η συσσώρευση αλάτων και όταν πια έχετε δοκιμάσει τα πάντα ακόμα και δυνατά καθαριστικά για να ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά άλατα που κολλάνε παντού στο εσωτερικό του βραστήρα, το σίγουρο είναι πως θα ξαναβρεθείτε σε αυτή την θέση. Μία πρωτότυπη λύση είναι να ρίξετε μέσα στον βραστήρα ένα κοχύλι από αυτά που φέρατε σπίτι μετά τις διακοπές σας. Αφήστε το κοχύλι συνέχεια μέσα του και τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα.

Υπάρχει βέβαια και ο πιο κλασικός τρόπος για να καθαρίσετε τον βραστήρα σας. Βράστε νερό. Αφού βράσει ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως το νερό που έχετε βράσει μία φορά δεν πρέπει να ξαναβράσετε. Αν το κάνετε η σύσταση του νερού αλλοιώνεται και δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά και το φθόριο. Αυτές οι ουσίες είναι ιδιαίτερα τοξικές και κακινογόνες όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το κόλπο με το ξύδι 

Γεμίστε τα ¾ του βραστήρα με νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες. Αφήστε το μείγμα να βράσει. Ίσως η μυρωδιά να είναι δυσάρεστη, γι’ αυτό σας προτείνουμε να κλείσετε την πόρτα της κουζίνας. Όταν τελειώσει το βράσιμο, αφήστε το μείγμα νερού-ξιδού να δράσει για 15 έως 20 λεπτά. Αδειάστε το περιεχόμενο και ξεπλύνετε καλά το βραστήρα.

Γεμίστε τον με νερό, βράστε το κι αδειάστε το όσες φορές χρειαστεί για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού (το λιγότερο 4, 5 φορές). Με ένα πανάκι, καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής. Αν τα άλατα ή η μυρωδιά παραμείνουν, επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας περισσότερο ξίδι και αφήνοντάς το να δράσει για περισσότερο από 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Exit mobile version