Ιταλία κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία μέχρι τον Ιούνιο προτείνουν οι επιστήμονες

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία μέχρι τον Ιούνιο προτείνουν οι επιστήμονες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Ιταλία κορονοϊός: Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου.

08.04.2020 | 14:22

Ιταλία κορονοϊός: Η επιτροπή επιστημόνων για τον κορωνοϊό στην Ιταλία, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera. Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου. Έως τώρα, τα κρούσματα στην γειτονική μας χώρα φτάνουν τα 135.586 ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται στους 17.127.

Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη. Παράλληλα όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές. Μάλιστα σημειώθηκε πως θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό -μέσα στο σπίτι- μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ένα μήνα πριν είχε δηλώσει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”», πρόσθεσε. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Δείτε ακόμα

Ο ιός «χτύπησε» και το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ»: Έκτακτη επιστροφή στην Γαλλία

Η ζωή επιστρέφει στην Ουχάν – Δάκρυα χαράς, αγκαλιές, βόλτες 3 μήνες μετά!

Έκδηλη αμηχανία στη Βρετανία: Σοκάρει ο απολογισμός, ανησυχία για τον Τζόνσον

“Η ζωή είναι μικρή”, γράφει ο Τζακ Ντόρσεϊ και δίνει 1 δις για τη μάχη κατά του κορονοϊού

Exit mobile version