Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έγκυος με κορονοϊό: Πέθανε λίγο μετά τη γέννα 33χρονη στη Βραζιλία
ΚΟΣΜΟΣ

Έγκυος με κορονοϊό: Πέθανε λίγο μετά τη γέννα 33χρονη στη Βραζιλία

Έγκυος με κορονοϊό: Ο σύντροφός της Έρικ Σίλβα δήλωσε πως το μωρό τους είναι στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Έγκυος με κορονοϊό: Μια φυσιοθεραπευτής που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό όταν ήταν στην 32η εβδομάδα της κύησης, πέθανε τελικά, αλλά οι γιατροί κατόρθωσαν να σώσουν το μωρό της με καισαρική τομή.Η 33χρονη Βιβιάν Αλμπουκέρκ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Unimed στην πόλη Ρεσίφ της Βραζιλίας, στις 28 Μαρτίου με συμπτώματα κορωνοϊού, ενώ βρισκόταν στην 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Έμαθε πως είναι θετική στον κορωνοϊό την 1η Απριλίου και μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω του γεγονότος ότι βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και στις 3 Απριλίου, διασωληνώθηκε προτού τελικά αποφασίσουν οι γιατροί να της κάνουν καισαρική τομή, το Σάββατο 4 Απριλίου. Το μωρό γεννήθηκε επιτυχώς, αλλά η μητέρα του, η 32χρονη Βιβιάν πέθανε μία ημέρα αργότερα. Ο σύντροφός της Έρικ Σίλβα δήλωσε πως το μωρό τους είναι στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Η τοπική εφημερίδα, Folha de Pernambuco, αναφέρει πως το μωρό ζύγιζε 2 κιλά όταν γεννήθηκε και πως υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ο Έρικ δήλωσε για την σύντροφό του: «Ήταν πολύ εργατική, ήθελε να γίνει δικηγόρος και θα έπαιρνε το πτυχίο της στα μέσα της χρονιάς. Ήταν ένα εξαιρετικό άτομο, ήμασταν μαζί 4 χρόνια. Ο γιος μας λέγεται Έρικ και αναρρώνει. Γεννήθηκε στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης». Το νοσοκομείο ανέφερε σε δήλωσή του πως το μωρό «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα από την ιατρική ομάδα».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της Αλμπουκέρκ, καθώς έχει δίδυμα ηλικίας 5 ετών, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σπίτι του πατέρα τους σε καραντίνα. Η οικογένεια δεν γνωρίζει πώς μολύνθηκε με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Βραζιλία έχει 12.232 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού με 566 θανάτους.

Δείτε ακόμη

Σοκ στην Τουρκία για την έγκυο που πέθανε από κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις