Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊος Ελλάδα: Περισσότεροι από 15.000 πολίτες ολοκλήρωσαν την καραντίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος Ελλάδα: Περισσότεροι από 15.000 πολίτες ολοκλήρωσαν την καραντίνα

Κορονοϊος Ελλάδα: Από τους 1.082 συμπολίτες μας, που νόσησαν στην Αττική οι 712 δεν έχουν αναρρώσει ακόμη.

Κορονοϊος Ελλάδα: Περισσότεροι από 7.500 πολίτες της χώρας μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υποχρεωτική καραντίνα των δεκατεσσάρων ημερών είτε γιατί επέστρεψαν από το εξωτερικό και δη από χώρες που ταλανίζονται από τον θανατηφόρο κορονοϊό, είτε γιατί υπήρξαν στενές επαφές ατόμων, που απεδείχθη ότι ήταν θετικοί στον ιό. Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να παρουσιάσει στην Κοινή Γνώμη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή διάδοσης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα του παγκόσμιου εφιάλτη.

Συνολικά από την ημέρα εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας και ιδιαίτερα όταν διαπιστώθηκε διάδοση στην κοινότητα, πρόσθεσε ακόμη, 23.356 συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε έχουν περάσει τα σύνορα, είτε αποτελούν στενές επαφές, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, οι οποίοι ελέγχονταν καθημερινά για την τήρηση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού τους. Αναφερόμενος ειδικά στο τι συμβαίνει τις ημέρες που διανύουμε, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι «αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα, που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊος Ελλάδα: Μόνο στην Αττική

Ενδιαφέροντα ήταν και τα στοιχεία που έδωσε για τα κρούσματα κορονοϊού, αναφερόμενος μόνο στην Αττική κι αυτό για να δώσει σε όλους να καταλάβουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτή η «βόμβα» να μεταφερθεί στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα, εκεί όπου οι άνθρωποι καρτερικά υπομένουν και πειθαρχούν ως πλειοψηφία πάντα βέβαια στα μέτρα. «Αυτή τη στιγμή», τόνισε, «στην Αττική, για να πάρουμε ένα παράδειγμα, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα.  Επτακόσιοι δώδεκα συμπολίτες μας, δεν έχουν αναρρώσει ακόμα.

Οι 293 νοσηλεύονται, οι 419 σε καραντίνα

Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον.  Επίσης, σε καραντίνα είτε σε ξενοδοχείο, είτε κατ’ οίκον, λόγω στενών επαφών ή εισόδου στη χώρα, μόνο στην Αττική είναι 3.854 άτομα».

Για τις κρίσιμες μέρες του Πάσχα

Όλα αυτά όπως προαναφέρθηκε, ειπώθηκαν για τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται καθώς πλησιάζουμε στη μ. Εβδομάδα και στο Πάσχα. «Αντιλαμβάνομαι», συνέχισε «ότι υπάρχει ανάγκη να δούμε πότε τελειώνει όλο αυτό, πρέπει, όμως, να είναι σαφές ότι δεν είμαστε εκεί. Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμία χαλάρωση. Στη συνέχεια και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση.

Μόνο οι επιστήμονες

Είναι σαφές ότι στη λήψη της οποιασδήποτε απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν ειδικοί επιστήμονες. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε αλλά χρειάζεται υπομονή και χρειάζεται επιμονή στο στόχο. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και να μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν.

«Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό φέτος»

Αυτό πρέπει να ξεκάθαρο. Και όπως έχουμε πει, φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σπείρα έκλεβε και διέλυε αυτοκίνητα για ανταλλακτικά

Έκδηλη αμηχανία στη Βρετανία: Σοκάρει ο απολογισμός, ανησυχία για τον Τζόνσον

“Θερίζει” ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2.000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις