Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση μέτρων κορονοϊός: Κρίσιμο να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων κορονοϊός: Κρίσιμο να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου

Άρση μέτρων κορονοϊός: Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια αυστηροποίησης των μετακινήσεων αλλά και χρονικού περιορισμού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξηση των προστίμων.

Άρση μέτρων κορονοϊός: Ιδιαίτερα κρίσιμο να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τόνισε ότι είναι ο Στέλιος Πέτσας.  Μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι προκειμένου να μπορέσουν να σχεδιαστούν τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων, πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση των υφιστάμενων μέτρων που ισχύουν μέχρι και τις 27 του μήνα.  Ο κ. Πέτσας επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει «εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου» σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, προκειμένου «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα  που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια αυστηροποίησης των μετακινήσεων αλλά και χρονικού περιορισμού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξηση των προστίμων. Απέρριψε, ωστόσο, τα σενάρια για συνδρομή του στρατού την περίοδο του Πάσχα.  Αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας, ο κ. Πέτσας είπε ότι καμία οικονομία δεν μπορεί να αντέξει σε καραντίνα για έξι μήνες.  Τέλος, σε ό, τι αφορά τις προσδοκίες της Αθήνας από το σημερινό Eurogroup, o κ. Πέτσας σημείωσε: «θα υπάρξει ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να έχουν πρόσβαση σε φτηνή χρηματοδότηση. Το θέμα είναι να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι σαφές το μήνυμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετωπίζει τα προβλήματα και κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις