Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον νέα: Σε σταθερή κατάσταση, δεν έχει πνευμονία
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον νέα: Σε σταθερή κατάσταση, δεν έχει πνευμονία

Μπόρις Τζόνσον νέα: Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 55χρονος είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια και μεταφέρθηκε στην εντατική για προληπτικούς λόγους.

Μπόρις Τζόνσον νέα: Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν έχει πνευμονία, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ντάουνινγκ Στριτ, αναφερόμενη στην νοσηλεία του λόγω κορωνοϊού. Μέχρι τώρα, τόσο υπουργοί όσο και το πρωθυπουργικό γραφείο αρνούνταν να δώσουν μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Αλλά ερωτηθείς σήμερα, στην καθημερινή ενημέρωση προς τους πολιτικούς δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, απάντησε: «Αυτό δεν συμβαίνει, όχι». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο Μπόρις Τζόνσον ήταν «σταθερός» κατά την διάρκεια της νύχτας και «παραμένει σε καλή διάθεση».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σταθερός κατά την διάρκεια της νύχτας και παραμένει σε καλή διάθεση. Λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς βοήθεια. Δεν έχει χρειαστεί να γίνει η χρήση αναπνευστήρα ή κάποια άλλη μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη». Να σημειωθεί πως ο Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ, όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, μετά από 10 ημέρες που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε έντονο βήχα και έδειχνε κουρασμένος στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς του. Το βράδυ της Δευτέρας, οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και του παρασχέθηκαν 4 φιάλες οξυγόνου (υπό κανονικές συνθήκες ένας ασθενής στην εντατική λαμβάνει περίπου 15 μονάδες).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις