Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Βρετανία: Σε καραντίνα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Βρετανία: Σε καραντίνα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Κορωνοϊός Βρετανία: Ο Μάικλ Γκόουβ τέθηκε σε απομόνωση γιατί ένα μέλος της οικογένειάς του εμφάνισε συμπτώματα.

Κορωνοϊός Βρετανία: Ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς ένα από τα μέλη της οικογενείας του εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ITV. Ο Μάικλ Γκόουβ, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί να εργάζεται, σύμφωνα με το ITV.

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στη Βρετανία αλλά και στο εξωτερικό η μεταφορά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, καθώς δείχνει και σε ποιον βαθμό ο νέος κορονοϊός μπορεί να πλήξει σοβαρά ανθρώπους σε καλή κατάστασης υγείας, είτε είναι προνομιούχα δημόσια πρόσωπα είτε όχι. Χθες, «κατά την διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 στις 27 Μαρτίου και αρνήθηκε να σταματήσει την εργασία του από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Σε διάστημα 10 ημερών την Κυριακή, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «για εξετάσεις». «Μέτρο προληπτικού χαρακτήρα», ανακοινώθηκε επισήμως. Την επομένη, η κατάστασή του δεν είχε βελτιωθεί, αντιθέτως.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τροπή των γεγονότων δείχνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι σοβαρά άρρωστος» ήταν χθες το βράδυ η εκτίμηση του Derek Hill, καθηγητή Απεικονιστικής Ιατρικής  στο University College του Λονδίνου στο Science Media Centre, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η βασίλισσα Ελισάβετ ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ «τον αντικαθιστά όπου αυτό είναι αναγκαίο».

Δείτε ακόμα

Στην εντατική παραμένει ο Τζόνσον – Δέχτηκε τέσσερα λίτρα οξυγόνο

Κανένας θάνατος στην Κίνα από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

“Σταματήστε να παράγετε προϊόντα καπνού” – Ειδικοί προειδοποιούν τους καπνιστές

Χάος σε πάρκα της Κίνας: Χιλιάδες κόσμου «ξεχύθηκαν» σε αξιοθέατα με δωρεάν είσοδο (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις