Αυστραλία Κορονοϊός: Βγαίνουν να πετάξουν τα σκουπίδια φορώντας τα καλά τους

ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία Κορονοϊός: Βγαίνουν να πετάξουν τα σκουπίδια φορώντας τα καλά τους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βίκυ Καλοφωτιά

Αυστραλία Κορονοϊός: Η νέα τάση που διαδόθηκε μέσω του Facebook είναι το Bin Isolation Outing.

07.04.2020 | 07:55

Αυστραλία Κορονοϊός: Οι Αυστραλοί βρίσκουν νέους και δημιουργικούς τρόπους για να γεμίσουν το κενό της καθημερινότητας μετά την υποχρεωτική καραντίνα για πρόληψη από τον κορονοϊό. Το “Bin Isolation Outing” είναι μια ξεκαρδιστική ομάδα του Facebook, που βλέπει τους ανθρώπους να ντύνονται με πολυτέλεια, για να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Το κανονικά κοσμικό καθήκον να βγάζεις τα σκουπίδια έξω κάθε εβδομάδα έχει μετατραπεί σε μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να φορέσουν το πιο φανταχτερό φόρεμα τους και να βγουν έστω και για λίγο από το σπίτι. «Βασικά ο κάδος βγαίνει περισσότερο από εμάς Οπότε ας ντυθούμε κάπως ιδιαίτερα για να τον τιμήσουμε!», γράφει η λεζάντα μιας φωτογραφίας για να φτιάξει τη διάθεση των χρηστών. Η ομάδα έχει φτάσει πάνω από 129.000 μέλη μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξή της!

Αφού η καραντίνα… καλά κρατεί, ο κόσμος επινοεί όλο και περισσότερους τρόπους για να περνάει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα τις άπειρες ώρες της καραντίνας στο σπίτι, προκειμένου να κρατήσει μακριά τον κορονοϊό. Σίγουρα όλοι (μα όλοι) θα προτιμούσαν να είναι έξω και να κάνουν ελεύθερα βόλτες στον ήλιο, αλλά τώρα που αυτό αποτελεί μακρινό όνειρο, η διαδικτυακή επικοινωνία επιβάλλεται. Εκτός κι αν προτιμάει κανείς να μένει στη μοναξιά του, κάνοντας σκέψεις αρνητικές. Δεν είναι και ιδανικό το σενάριο αυτό, οπότε μέχρι να ξαναβγούμε εκεί έξω χωρίς τον φόβο του κορονοϊού, ας γελάσουμε έστω και λίγο με το διαδικτυακό κουβεντολόι και… τις πολυτελείς βόλτες μέχρι τον κάδο απορριμάτων στην αυλή.

Αυστραλία – Κορονοϊός: Για ένα τρίμηνο θα εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα

Η επιβολή των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης από την αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας για την πρόληψη εξάπλωσης της COVID-19 θα εφαρμοστεί για ένα τρίμηνο. Μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περιορίσει τις κοινωνικές συγκεντρώσεις στα δύο άτομα, οι ομοσπονδιακές Πολιτείες στην Αυστραλία έχουν δώσει οδηγίες στις αστυνομικές αρχές τους για την επιβολή προστίμων άνω των 11.000 δολαρίων Αυστραλίας στους παραβάτες των περιορισμών. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Αυστραλία παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αν και επιταχύνεται, ιδιαίτερα στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας.

«Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη του κόσμου όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και νομίζω ότι κάθε ταξιδιώτης που επιστρέφει αποτελεί σημαντικό κίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί ότι οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα υγείας.

Exit mobile version