Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Συγκεντρώσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Συγκεντρώσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020: Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Με αφορμή τη σημερινή μέρα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν συμβολικές συγκεντρώσεις στα προαύλια και τις πύλες εισόδου των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Επανέλαβαν τα αιτήματα για παροχή μέσων ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα νέων κλινών σε ΜΕΘ και ένταξή τους στα ΒΑΕ (βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα).

Συγκέντρωση, με κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιπποκρατείου και σ’ αυτή συμμετείχαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, πολιτικές κινήσεις, οργανώσεις και ανεξάρτητα σωματεία, ενώ παραβρέθηκε -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

«Είναι απαραίτητα τα μέσα ατομικής προστασίας και οι νέες προσλήψεις»

Άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους στην εξωτερική περίφραξη. Σε όλες τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. «Δίπλα στους ασθενείς, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, βρίσκονται οι πιο έμπειροι εργαζόμενοι, με πολλά χρόνια εργασίας, κάποιοι και με υποκείμενα νοσήματα. Είναι απαραίτητα τα μέσα ατομικής προστασίας και οι νέες προσλήψεις», δήλωσε η γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Αναστασία Πολίτου.

«Οι λίγες προσλήψεις με διετείς συμβάσεις δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά, χρειάζονται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ Γιάννης Κούτρας. Ανακοινώσεις, με αφορμή την ημέρα, έχουν εκδοθεί από ενώσεις και σωματεία εργαζομένων υγειονομικών, από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.

Δείτε ακόμα

Ένταση στον «Ευαγγελισμό» μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας

«Να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά», προτείνει μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Παιδείας

Μεντής: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τα πρώτα εμβόλια το φθινόπωρο

“Τον υποτίμησα, είναι ύπουλος” – Ο Παπαχελάς μιλά στην Κοσιώνη για τη “μάχη” στη ΜΕΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις