Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Υπουργείο Εργασίας: Επιστροφή 43,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΦΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Επιστροφή 43,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΦΚΑ

Υπουργείο Εργασίας: Επιστροφή 43,5 εκ. ευρώ μέσα στον Απρίλιο σε 51.617 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους.

Υπουργείο Εργασίας: Και όμως συμβαίνει, όπως όλα τα υπουργεία συμβάλλουν στη βοήθεια των πολιτών αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, έτσι μια ακόμη ενέργεια του υπουργείου Εργασίας έρχεται να ενισχύσει την τσέπη των φορολογούμενων. «Αναμένουμε άμεση επιστροφή 43.533.301 εκατομμυρίων ευρώ σε 51.617 ασφαλισμένους πολίτες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους». Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ. Όλα αυτά ενεργοποιούνται στην προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας αυτή την εποχή της πανδημίας λόγω του COVID-19.

Αυτά τα χρηματικά ποσά προκύπτουν από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών που έγινε για το έτος 2018 και αφορά τους ασφαλισμένους που δεν δήλωσαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, το τραπεζικό κατάστημα και το IBAN έως το Νοέμβριο του 2019, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση.

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη,
Ειδικός Φοροτεχνικός,
Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Υπουργείο Εργασίας: Επίσπευση της διαδικασίας

Με τη συνήθη διαδικασία η επιστροφή τους θα ήταν εφικτή μετά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019 στο τέλος του χρόνου, όμως το Υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επισπεύδουν κατά πολύ τη διαδικασία και αποδεσμεύουν την επιστροφή των ανωτέρω ποσών από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019. Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι αποκτούν άμεσα τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr επιλογή Ασφαλισμένοι → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr

Πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων

Για 40.163 ασφαλισμένους που δεν έχουν εκκρεμότητα από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020, η καταβολή στους λογαριασμούς τους των ποσών που τους αντιστοιχούν θα γίνει την  Πέμπτη 9 Απριλίου, εφόσον καταχωρήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού μέχρι την Τρίτη 7 Απριλίου. Για τους υπόλοιπους 11.494 ασφαλισμένους η καταβολή θα γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου, ώστε μπορέσει να προηγηθεί η επεξεργασία της οφειλής τους από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020. Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και τα ποσά σε όσους από τους 40.163 ασφαλισμένους της πρώτης κατηγορίας δεν κατάφεραν να δηλώσουν εγκαίρως τα στοιχεία του λογαριασμού τους. Προϋπόθεση για την καταβολή της 23 Απριλίου είναι η δήλωση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού μέχρι 21 Απριλίου 2020. Μπείτε λοιπόν στο site του ΕΦΚΑ και δηλώστε το IBAN του λογαριασμού σας τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου

Τι ισχύει για την απασχόληση συνταξιούχων -Αναλυτικά παραδείγματα

Σε 3 φάσεις το επίδομα των 800 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις