Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κορονοϊός Ελλάδα: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού

06.04.2020 | 07:24

Κορονοϊός Ελλάδα: Ξεπέρασαν, όπως αναμενόταν, τους 20.000, οι παραβάτες, που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, για παραβίαση των όρων περιορισμένης κυκλοφορίας, για «άσκοπες μετακινήσεις», όπως τις ονομάζει η ΕΛ.ΑΣ. και ξεπέρασε και τα τρία εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ποσό του προστίμου που τους έχει επιβληθεί! Με βάση την τελευταία ανακοίνωση, που αναφέρεται ειδικότερα στους εντοπισμένους παραβάτες των πρωϊνών ωρών της Κυριακής, αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο που τους επεβλήθη, ανέρχονται σε 20.412. Πρόκειται για τις παραβάσεις, που εντοπίστηκαν και συνοδεύτηκαν από το σχετικό πρόστιμο, από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, όταν και άρχισε να ισχύει με απόφαση των αρμοδίων, στο πλαίσιο αποφυγής διάδοσης του εφιάλτη, που αντιπροσωπεύει ο κορονοϊός.

Όλα αυτά, αν και το Σαββατοκύριακο, ο βροχερός καιρός, φαίνεται ότι απέτρεψε αρκετούς από το να… ξεπορτίσουν χωρίς SMS, χωρίς βεβαίωση εργοδότη ότι η παρουσία στον χώρο εργασίας κρίνεται απόλυτα απαραίτητη. Έτσι, από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα 328 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι παραβάσεις κατά περιοχή

Εκατόν τριάντα έξι στην Αττική, 32 στα Ιόνια Νησιά, 30 στην Κρήτη 26 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στην Πελοπόννησο, 18 στη Θεσσαλονίκη, 16 στη Θεσσαλία, 12 στο Νότιο Αιγαίο, 12 στην Κεντρική Μακεδονία, 10 στην Ήπειρο, 7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και ένα στη Δυτική Μακεδονία. Κάτι ανάλογο, βοηθούντος του καιρού, συνέβη και τις αντίστοιχες ώρες του Σαββάτου, όταν οι παραβάσεις που καταγράφηκαν έφθασαν τις 328. Η μείωση φαίνεται από το γεγονός ότι αντίστοιχα την Παρασκευή καταγράφηκαν περισσότεροι από 700 παραβάτες των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για τον κορονοϊό.

Έλεγχοι και στα καταστήματα

Οι έλεγχοι, όμως, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και για τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.). Παρά την σχετική απαγόρευση, αναφέρεται από την αστυνομία, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και συνελήφθησαν 5 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 347 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 342 άτομα. Σε βάρος αυτής της κατηγορίας των παραβατών επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία η οποία παραδίδεται στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

“Στο τέλος κάθε Γολγοθά, υπάρχει πάντα η Ανάσταση!” – Το υπέροχο βίντεο που ανήρτησε ο Χαρδαλιάς

“Θα λογαριαστούμε” – Έχει άραγε ο πάτος τελειωμό;

Αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη με απόφαση Χαρδαλιά

Exit mobile version