Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Μηδενικά κρούσματα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Μηδενικά κρούσματα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ

Κορονοϊός Ελλάδα: Τις ευχαριστίες του για την απόλυτη προσήλωση των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ στην υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός

Κορονοϊός Ελλάδα: Τις ευχαριστίες του για την απόλυτη προσήλωση των εργαζόμενων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκο Παπαευσταθίου. Ο Πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία του προσωπικού επαινώντας την υποδειγματική δουλειά η οποία καλύπτει με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι φροντίζει ο ίδιος μέσω των ενημερωτικών δελτίων που λαμβάνει από τη συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που ανακύπτουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η έκτακτη επιβράβευση που θα λάβουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι πρωτίστως ηθική, προσθέτοντας πως όταν παρέλθει η κρίσιμη αυτή περίοδος δεν θα πρέπει να εισέλθει κανείς σε καθεστώς ραστώνης. Αναφέρθηκε δε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση μεταφοράς της πληροφορίας ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμη πιο γρήγορα τα περιστατικά.

Κορονοϊός Ελλάδα: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το ΕΚΑΒ

Από την πλευρά του ο πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τους έβαλε από πάρα πολύ νωρίς σε κατάσταση συναγερμού, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Διευκρίνισε βέβαια πως και οι ίδιοι είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και έκαναν τέτοιες ασκήσεις, όταν ούτε καν τα πρώτα κρούσματα δεν ήταν ακόμα στην Ευρώπη.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει προσωπικό το οποίο να έχει νοσήσει και αυτό οφείλεται στα εξαιρετικά μέτρα και στην αυστηρότητα με την οποία εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας του προσωπικού μας στα ασθενοφόρα και στις αεροδιακομιδές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παράδοση υγειονομικού υλικού στο νοσοκομείο «Σωτηρία» παρουσία του Πρωθυπουργού

AFP: “Ο ήπιος Τσιόδρας και ο σκληρός Νικ με τα τατουάζ, κρατούν ασφαλείς τους Έλληνες”

Μένουμε όρθιοι: Πακέτο 26 δισ. ευρώ για ενίσχυση της οικονομίας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις