Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Κλείνει σήμερα η παραλία του Βόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Κλείνει σήμερα η παραλία του Βόλου

Κορονοϊός Ελλάδα: Θα κλείνει καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επόμενης.

Κορονοϊός Ελλάδα: Κλείνει  από σήμερα και η παραλία του Βόλου, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλους, μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του μεγάλου συνωστισμού κόσμου που, παρά την καραντίνα για τον κορονοϊό, είχε βγει να περπατήσει ή να αθληθεί. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας και τις απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών, η παραλία του Βόλου είναι κλειστή καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το πρωί της επομένης, ενώ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν μόνο όσοι διαμένουν σε πολυκατοικίες της λεωφόρου Αργοναυτών ή έχουν σκάφη ελλιμενισμένα στην ίδια περιοχή.

Σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μαζί με αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας επιθεώρησε την παραλία και τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν σε μήκος εκατοντάδων μέτρων, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Ο δήμαρχος Βόλου τόνισε με έμφαση ακόμη ότι «είναι δυσάρεστο για μένα, έναν κοινωνικό άνθρωπο να λαμβάνω τέτοια μέτρα, όμως το κάνουμε για λίγο και για το καλό των πολιτών». Παράλληλα ο Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας ο δήμος Βόλου θα προμηθευτεί επιπλέον 300 μέτρα σε κάγκελα, τύπου κιγκλιδώματος, για να τοποθετηθούν σε άλλα σημεία της παραλίας, καθώς παρουσιάστηκε έλλειψη.

Δηλώσεις προέδρου του ΟΛΒ

Μάλιστα, τέσσερις μέρες πριν έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά. Ήδη από τότε, αποφασίσθηκε να κλείσει η παραλία του Βόλου σε όλο το μήκος της για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση είχε τονίσει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου.

«Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγεινομικής ασφάλειας.  Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτίρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου» σημείωσε η κ. Μήτρου.

Δείτε ακόμα

«Είμαστε όλοι μαζί»: Σαρώνουν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην Μύκονο για ύποπτα κρούσματα

Αποκάλυψη Κοτανίδου: Έλληνες επιστήμονες απομόνωσαν το DNA του ιού

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στέλνει μήνυμα στους πολίτες με…drone

Τέλος η καραντίνα σε Δραγασιά και Δαμασκηνιά, κανένα νέο κρούσμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις