Δήμος Αθηναίων: Στη μάχη εναντίον του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Στη μάχη εναντίον του κορονοϊού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Δήμος Αθηναίων: «Δεν σταματάμε ούτε λεπτό να χτίζουμε τείχος προστασίας από την πανδημία», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

06.04.2020 | 23:50

Δήμος Αθηναίων: Ενισχύοντας με σχέδιο και συστηματικό τρόπο τη μεγάλη προσπάθειά για απολύμανση των δημόσιων χώρων της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων φροντίζει καθημερινά να απολυμαίνει τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ σε ολόκληρη την Αθήνα. Συγκεκριμένα, ειδικά συνεργεία που τα μέλη τους φορούν στολές προστασίας και διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, απολυμαίνουν κάθε μέρα περισσότερες από 750 στάσεις που βρίσκονται σε 134 δρόμους της Αθήνας. Ενδεικτικά, από τις 23 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων έχει επιχειρήσει συνολικά πάνω από 7.500 φορές στις στάσεις που βρίσκονται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στον περιορισμό της πανδημίας.

«Οι επιχειρήσεις απολύμανσης γίνονται καθημερινά, σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε μία διαρκή προσπάθεια να απολυμαίνονται όλοι οι δημόσιοι χώροι, περισσότερες από μία φορές. Δεν σταματάμε ούτε λεπτό, να χτίζουμε τείχος προστασίας από την πανδημία, για όλους τους πολίτες», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων στην «άδεια» πόλη

Τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών αξιοποιεί μέρα και νύχτα το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και την συνολικότερη εικόνα της πόλης. Έτσι, την ώρα που η πόλη «κοιμάται» αλλά και στην διάρκεια της ημέρας με την κυκλοφορία να έχει περιοριστεί δραστικά, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν την δυνατότητα, πάντα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των εργαζόμενων, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, σε ανακατασκευές πεζοδρομίων, σε  διαγραμμίσεις οδών, σε νέες ράμπες ΑΜΕΑ, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων κ.α.

 Όταν η πόλη κοιμάται

Αρκετά από τα έργα αυτά τα οποία μπήκαν εκτάκτως στο πρόγραμμα λόγω της δυνατότητας που εκ των πραγμάτων δίνουν οι  πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Κι αυτό παρά τις δυσκολίες που επίσης προκύπτουν από την πανδημία, όπως η μείωση του προσωπικού στα συνεργεία των εργολάβων και η απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του  πληθυσμού.

 Αξιοποιούμε τον χώρο και τον χρόνο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας

«Στον Δήμο των Αθηναίων καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες μας αλλά και για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και τον χώρο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας. Τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο, συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, τη σημασία των οποίων θα αντιληφθούμε μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό, σε αυτήν την περίοδο, να κάνουμε πράγματα που θα μείνουν στην Αθήνα για να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» αναφέρει σε δήλωση του Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνελήφθησαν οι γονείς της 8χρονης που τραυματίστηκε από όπλο

Άθραυστα διαχωριστικά τζάμια στα περιπολικά για προστασία από τον κορονοϊό ζητούν οι αστυνομικοί

Πλήρωσε τα φρούτα και τα λαχανικά 16.000 ευρώ

 

Exit mobile version