Αθήνα

°C

Πέμπτη

05

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σοφία Αλεξανιάν – επίδομα: Η πολύ δύσκολη κατάσταση της ηθοποιού
LIFESTYLE

Σοφία Αλεξανιάν – επίδομα: Η πολύ δύσκολη κατάσταση της ηθοποιού

Σοφία Αλεξανιάν - επίδομα: «Η σύμβασή μου δεν μου επιτρέπει να διεκδικήσω το επίδομα των 800 ευρώ».

Σοφία Αλεξανιάν – επίδομα: Στην εκπομπή Μαζί σου μίλησε η Σοφία Αλεξανιάν. Η ηθοποιός που φέτος την είδαμε στο Κόκκινο ποτάμι και στο Έλα στη θέση μου βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς η σύμβασή της δεν της επιτρέπει να μπει στην Εργάνη για να διεκδικήσει το επίδομα των 800 ευρώ, όπως επίσης δεν μπορεί να μπει στο ταμείο ανεργίας. «Πριν γράψω την επιστολή, είχα κάνει ένα βίντεο που ήταν μια κατάθεση ψυχής που δείχνω σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκομαι, που είναι άθλια. Και ενημερωμένη από άλλους φίλους μου και συναδέλφους ηθοποιούς κατάλαβα ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να ενταχθούν μέσα στην Εργάνη γιατί είτε δεν τους το επιτρέπουν οι συμβάσεις τους διότι ήταν μιας άλλης κατηγορίας συμβάσεις, ακόμα και αυτοί που δούλευαν. Δούλεψα σε δύο σίριαλ τελευταία.

Στο Κόκκινο ποτάμι τα γυρίσματά μου τελείωσαν τον Φλεβάρη, οπότε βάση νόμου η εταιρεία αυτή δεν μπορεί να με καλύψει και να με εντάξει γιατί δεν έχω συνεργαστεί μαζί τους τον Μάρτιο, παρόλο που εκκρεμούν κάποια γυρίσματα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνουν. Εγώ ως χαμηλά αμειβόμενη, είμαι ανέκαθεν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Όταν ανέβασα το βίντεο στο youtube υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να μου προσφέρουν βοήθεια, να μου στείλουν χρήματα.

Έχω πει στους ανθρώπους ότι δεν θέλω, νιώθω άσχημα, γιατί αισθάνομαι ότι είναι σαν ένα είδος ζητιανιάς αυτό, σε μια διαφορετική μορφή. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλύπτονται και η στέρηση των χρημάτων, το να πάρεις χρήματα από έναν άνθρωπο, είναι τρομερός πόλεμος αυτό. Πώς θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος; Πώς θα φάει; Πώς θα πληρώσει το νοίκι του; Όταν λέμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν χρήματα για να φάμε μακαρόνια, δεν εννοούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να φάω αστακό.

Είναι η πικρία, ενώ δηλαδή εργάστηκες, ξαφνικά βλέπεις ότι η σύμβασή σου ήταν έτσι που δεν μπορείς να καλυφτείς. Τίποτα, δεν υπάρχει για σένα βοήθεια, τέλος. Βρέθηκες μόνη σου κι εκτεθειμένη μέσα στο σπίτι σου, απέναντι σε όλα μόνη σου. Δεν μπορώ ούτε να βγω να πάω να δουλέψω να μαζέψω λεφτά, ούτε μπορώ να διεκδικήσω μια βοήθεια από το κράτος, τίποτα! Ξαφνικά χαμένη», είπε η Σοφία Αλεξανιάν.

Βάνα Μπάρμπα: «Μαύρισε η ψυχή μου με αυτό το κορίτσι»

Η γνωστή ηθοποιός, μάλιστα, συγκινήθηκε όταν άκουσε την ιστορία της Σοφίας Αλεξανιάν που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ ακούγοντας ένα νέο κορίτσι να εγκαταλείπει τα όνειρά του και σαν μητέρα, αλλά και σαν γυναίκα που έχει ζήσει τη χρυσή εποχή και νομίζω ότι σαν αυτό το κορίτσι είναι χιλιάδες άλλα παιδιά. Είναι αμαρτία από το θεό. Στεναχωριέμαι γιατί νομίζω ότι στην ίδια κατάσταση θα μπορούσε να βρεθεί και μια μητέρα. Δεν μπορεί όλες αυτές οι οικογένειες να είναι στο έλεος του θεού. Είναι άδικο για τον καλλιτέχνη που σηκώνει το κομμάτι της ψυχαγωγίας, της ψυχής αυτού του τόπου και του πολιτισμού αυτού του τόπου να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό, θέλουμε να πάρουμε το τηλέφωνο της κυρίας Αλεξανιάν και από εσάς, κι εμείς σαν σωματείο… Αλλά δεν είμαστε επαίτες, οι καλλιτέχνες δεν είναι επαίτες. Δεν θα καταντήσουν να ζητάνε από τον καθένα για ένα πακέτο μακαρόνια, η αξιοπρέπεια είναι πάνω απ’ όλα. Θα δώσουμε μάχες. Υπάρχουν άνθρωποι που έβγαλαν χρήματα, εμείς μπορούμε να αντέξουμε. Υπάρχουν όμως και αυτά τα νέα παιδιά, υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλη ηλικία, τι θα γίνουν αυτοί; Για ένα κομμάτι ψωμί; Ζητάνε ελεημοσύνη από τον κάθε Δήμο για να τους δώσει τα κοινωνικά παντοπωλεία; Πήγα προχθές και ντράπηκα που τους είδα. Τέτοιους ανθρώπους;

Το κράτος πρέπει να σκεφτεί αυτούς τους ανθρώπους. Το υπουργείο πολιτισμού πρέπει να βρει έναν τρόπο για να μπορούν να μείνουν αξιοπρεπείς. Δύο μήνες; Τρεις μήνες; Μέχρι να περάσει η επόμενη μέρα. Πραγματικά μαύρισε η ψυχή μου με αυτό το κορίτσι. Κι όσο σκέφτομαι ότι είναι και μητέρα ενός μικρού παιδιού, είναι ντροπή. Είμαι σίγουρη ότι το κράτος αυτό που δεν είναι ένα κράτος που δεν σέβεται τους πολίτες του… Απλά πάντα οι καλλιτέχνες ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Πάντα, μια ολόκληρη ζωή. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας και νομίζω θα τα καταφέρουμε και πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι η πολιτεία θα βοηθήσει, όχι για εμάς, αλλά για τα νέα παιδιά και τους υπερήλικες», είπε μεταξύ άλλων η Βάνα Μπάρμπα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις