Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χούλιγκανς Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπαδική βία και πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Χούλιγκανς Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπαδική βία και πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων

Χούλιγκανς Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση προκλήθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην Πυλαία, όταν ομάδα ατόμων με προφανή οπαδικά κίνητρα κινήθηκε με επιθετική διάθεση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Χούλιγκανς Θεσσαλονίκη: Χούλιγκανς συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται, εκτός του ότι επιτέθηκαν οργανωμένα με πέτρες και βεγγαλικά σε πολυκατοικία της Πυλαίας με στόχο οπαδό του ΠΑΟΚ και για παράβαση των περιοριστικών όρων κυκλοφορίας για τον περιορισμό του κορωνοϊού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για το δεύτερο ήδη τους επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες που είχαν σαν αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οικογένειες που διαμένουν στην πολυκατοικία, οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι φερόμενοι ως οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται ότι πήγαν να “λύσουν” της διαφορές τους με οπαδό του ΠΑΟΚ, έκαναν και λάθος στην πολυκατοικία που διαμένει.

Έτσι, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και βεγγαλικά κατά διπλανής πολυκατοικίας, οι ένοικοι της οποίας μπροστά στην απρόσμενη γι αυτούς επίθεση, τρομοκρατήθηκαν, ακολούθησαν σκηνές πανικού και τηλεφωνούσαν στην Αστυνομία για να τους… σώσει από επίθεση στα διαμερίσματά τους από αγνώστους. “Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης”, αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία “είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη δυο ατόμων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή της Πυλαίας”.

Οι κατηγορίες

“Πρόκειται για δυο ημεδαπούς”, συνεχίζει, “σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, παράβαση του νόμου Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και παράβαση του Νόμου περί όπλων”.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση,  οι συλληφθέντες μαζί με άλλα άτομα, μετέβησαν σε πολυκατοικία στην περιοχή της Πυλαίας και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες και βεγγαλικά) σε διαμερίσματα της εν λόγω οικοδομής, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε μπαλκονόπορτες δυο διαμερισμάτων.

ΕΛΑΣ: Κίνηση χωρίς βεβαίωση

“Οι συλληφθέντες”, καταλήγει η ανακοίνωση, “με τη δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ τους βεβαιώθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κίνηση χωρίς τη σχετική βεβαίωση”. Με την επίθεση αυτή, προστίθεται ένας ακόμη κρίκος σε μια ατέλειωτη αλυσίδα συμπλοκών μεταξύ φανατικών οπαδών των δύο  μεγάλων και ιστορικών ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Στα τέλη του 2019, την τελευταία στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απέτρεψαν επίθεση με κοντάρια και βεγγαλικά οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης.

8 συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ

Συνελήφθησαν τότε οκτώ οπαδοί, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και είχαν στήσει την ενέδρα στο πούλμαν στις περιοχές της Πολίχνης και της Άνω Πόλης. Στην έρευνα που έγινε στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, κατά την Αστυνομία,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οκτώ ξύλινα κοντάρια, τρία βεγγαλικά χειρός, τρεις κουκούλες που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο, δύο περιλαίμια, πέντε κράνη μηχανής, γάντια χειρός ένα ζευγάρι από τα οποία με τα διακριτικά τη ομάδας που υποστηρίζουν και δύο σκούφους, ένας εκ των οποίων με διακριτικά της ίδιας ομάδας, του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις