Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για διαρρήξεις: Εξοχικά και καταστήματα στο στόχαστρο κακοποιών
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για διαρρήξεις: Εξοχικά και καταστήματα στο στόχαστρο κακοποιών

Συλλήψεις για διαρρήξεις: Δεν ήταν, όμως, οι εξοχικές κατοικίες στο στόχαστρό τους, αλλά και τα κλειστά καταστήματα στην περιοχή του Μαραθώνα.

Συλλήψεις για διαρρήξεις: Οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για τη μη διάδοση του κορονοϊού, αδυνατούν να τις επισκεφθούν. Τις… επισκέπτονταν, όμως, δύο Αλβανοί υπήκοοι, για να αρπάξουν ό,τι βρουν και έχουν αφήσει στο εσωτερικό των κατοικιών οι ιδιοκτήτες τους, προ… κορονοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν ήταν, όμως, οι εξοχικές κατοικίες στο στόχαστρό τους, αλλά και τα κλειστά καταστήματα στην περιοχή του Μαραθώνα, λόγω επίσης των μέτρων για τον περιορισμό του εφιάλτη ιού. Μετά από αρκετά κρούσματα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα, συνέλαβαν τον 30χρονο αλλοδαπό και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για  κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούν δε και τον 26χρονο συμπατριώτη του, συνεργός του στις ληστρικές εισβολές σε κατοικίες και καταστήματα.

Σε έρευνα, που ακολούθησε τη σύλληψή του, στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περίστροφο ρεπλίκα, κυνηγετικό όπλο τύπου φλόμπερ, 4 μαχαίρια, 19 γραμμάρια κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας και τιμαλφή. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία,  εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων οκτώ σε εξοχικές κατοικίες και έξι σε καταστήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή. Γνωστό είναι ότι τα κλειστά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων και οι υπάλληλοι έχουν βυθιστεί στην απόγνωση, γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι των διαρρηκτών.

Για έναν ιδιοκτήτη καταστήματος, όμως, στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα πήραν δραματική τροπή, όταν βρέθηκε να απειλείται από τον επίδοξο διαρρήκτη με ένα σπασμένο γυαλί. Συγκεκριμένα, ο 41χρονος  δράστης, αφού έσπασε παράθυρο καταστήματος, που βρίσκεται στο κέντρο της  πόλης, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Έγινε όμως αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη τον οποίο και απείλησε με σπασμένο γυάλινο αντικείμενο (θραύσμα από τζάμι) προκειμένου να διαφύγει. Συνελήφθη όμως από την Άμεση Δράση.

4 ακόμη καταστήματα

Από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, από τα μέσα Μαρτίου 2020,  διέρρηξε τέσσερα  ακόμη καταστήματα απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Και στην Ηγουμενίτσα, εξιχνιάστηκαν, διαδοχικές υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών, που έγιναν προχθές το βράδυ σε καταστήματα στην πόλη.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ΄ εξακολούθηση τελεσμένες και σε απόπειρα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εμπλεκόμενος διέπραξε στην πόλη της Ηγουμενίτσας διαρρήξεις – κλοπές.

Συγκεκριμένα, διέρρηξε καφενείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, αλκοολούχα ποτά και τρόφιμα, διέρρηξε βιβλιοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή, ενώ αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει σούπερ μάρκετ και κομμωτήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις