Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Lynyrd Skynyrd Street Survivors: Το νέο τραγούδι μετά από 8 χρόνια
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lynyrd Skynyrd Street Survivors: Το νέο τραγούδι μετά από 8 χρόνια

Lynyrd Skynyrd Street Survivors: Μέσω του άσματος θυμούνται την καριέρα τους.

Lynyrd Skynyrd Street Survivors: Οι Lynyrd Skynyrd επανέρχονται στο μουσικό προσκήνιο, καθώς μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια, μοιράστηκαν στα social media το καινούργιο τους τραγούδι, το «Last of the Street Survivors», που είναι διαθέσιμο για δωρεάν streaming ή downloading για μία εβδομάδα. Εδώ και λίγες ημέρες, τα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος άφηναν υπαινιγμούς ότι κάτι «μαγείρευαν» για τους θαυμαστές τους, οι οποίοι είναι σε εκούσια απομόνωση για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. «Όπως υποσχεθήκαμε, εδώ είναι ένα μικρό δώρο από τη δική μας οικογένεια των Skynyrd προς τη δική σας», έγραψαν το βράδυ της Πέμπτης (02/04) στη σελίδα της μπάντας στο Facebook. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους που το έκαναν αυτό εφικτό. Stay safe and God bless».

Στο «Last of the Street Survivors» οι καλλιτέχνες από τον αμερικανικό Νότο θυμούνται την καριέρα τους και τα μέλη της μπάντας που πλέον δεν ζουν. Το τραγούδι -το οποίο έχει τον ίδιο τίτλο με την επωνυμία της αποχαιρετιστήριας τουρνέ του συγκροτήματος- έγραψε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Γκάρι Ρόσινγκτον (Gary Rossington), μαζί με τον τραγουδιστή, Τζόνι Βαν Ζαντ (Johnny Van Zant), τον κιθαρίστα, Ρίκι Μέντλοκ (Ricky Medlocke), καθώς και τον τραγουδοποιό, Τομ Χέιμπριτζ (Tom Hambridge).

Παράταση στο ανοιξιάτικο τουρ του συγκροτήματος

Η τελευταία φορά που οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφόρησαν τραγούδι ήταν τον Αύγουστο του 2012, με το 14ο άλμπουμ τους, «Last of a Dyin’ Breed». Το τελευταίο διάστημα έλεγαν πως δουλεύουν υλικό για ένα 15ο -και πιθανά- τελευταίο άλμπουμ τους. Μάλιστα, τώρα θα έχουν περισσότερο χρόνο να επεξεργαστούν τα κομμάτια τους, καθώς λόγω κορονοϊού άφησαν στη μέση την ανοιξιάτικη αποχαιρετιστήρια τουρνέ τους, η οποία ξεκίνησε το 2018 και η ολοκλήρωσή της παρατείνεται διαρκώς.

Δείτε ακόμα

Mοναδικές παραστάσεις από το Μέγαρο Μουσικής με μία μόνο κίνηση

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις»: «Οργιάζουν» οι φήμες για την σχέση Ιρίνα – Βίτο

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο θρυλικός Bill Withers

«Ήταν ένας γίγαντας της μουσικής»: «Έφυγε» ο Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις