Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρώτη κατοικία παράταση: Την Τετάρτη το αίτημα στους Θεσμούς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη κατοικία παράταση: Την Τετάρτη το αίτημα στους Θεσμούς

Πρώτη κατοικία παράταση: Πρόταση για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα καταθέσει η κυβέρνηση την Τετάρτη, ενώ έρχεται και «ένεση» 7 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Πρώτη κατοικία παράταση: Η κυβέρνηση θα καταθέσει εντός της εβδομάδας στους θεσμούς επίσημο αίτημα για εξάμηνη παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο κανονικά εκπνέει στα τέλη του μήνα. Όπως αποκάλυψε σήμερα στο Σκάϊ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης η κρίση του κορονοϊού δεν επιτρέπει στη κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του προστατευτικού πλαισίου και να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς, κάτι που θα εξηγηθεί στους θεσμούς. «Η κυβέρνηση θα καταθέσει στους θεσμούς αίτημα για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν πιστεύω να υπάρχει αντίρρηση», είπε ο υπουργός και προσέθεσε πως η άρση της προστασίας των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αποτελούσε ένα βήμα προς την οικονομική  κανονικότητα, αλλά η οικονομία μας δεν έχει τίποτε κανονικό αυτή τη στιγμή.

«Θα πάμε πιο πίσω στο χρόνο για να συνέλθει η οικονομίας μας μετά την καραντίνα», ανέφερε ο υπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους θεσμούς εξάμηνη παράταση στο σημερινό καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης “με την έγκριση των 2 δισ. ευρώ μάς επιτρέπεται από χρήματα του ΕΣΠΑ να φτιάξουμε εγγυοδοτικό ταμείο για να μοχλεύσουμε στην αγορά 7 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια. Αν όχι από τέλος Απριλίου, το αργότερο αρχές Μαΐου, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πάνε στην τράπεζα να ζητάνε δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 25% του ετήσιου τζίρου τους, και με τεκμηρίωση και παραπάνω. Για το 80% του δανείου η εγγύηση θα είναι από το κράτος πρέπει να έχουν κάλυψη μόνο για το 20%».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις