Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία νεκροί κορωνοϊός: 5χρονος ανάμεσα στα θύματα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία νεκροί κορωνοϊός: 5χρονος ανάμεσα στα θύματα

Βρετανία νεκροί κορωνοϊός: Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά αρνητικό ρεκόρ ημέρας.

Βρετανία νεκροί κορωνοϊός: Ένα πεντάχρονο αγοράκι πέθανε, έχοντας νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό, στη Βρετανία, με τη χώρα να καταγράφει σήμερα 708 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα μίας ημέρας. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, βάσει του οποίου το σύνολο των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 4.313, έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές σήμερα. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά αρνητικό ρεκόρ ημέρας.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 684 νέοι θάνατοι, έπειτα από μια αύξηση 569 θανάτων την Πέμπτη, 563 την Τετάρτη και 381 την Τρίτη. Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία, όπως διευκρινίζουν οι αρχές, 637 ασθενείς ηλικίας 5-104 ετών έχουν πεθάνει στην Αγγλία. Οι 40 εξ αυτών (ηλικίας 48-93 ετών) δεν είχαν κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, που να ήταν γνωστό. Συνολικά, 41.903 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ήτοι 3.735 περισσότερα σε μία ημέρα.

Νέα στοιχεία του Guardian

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε για τον αριθμό των θανάτων από κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι λάθος, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, προσθέτοντας ότι οι νεκροί είναι στην πραγματικότητα περισσότεροι από αυτούς που έχουν καταγραφεί. Όπως εξηγεί, τα στοιχεία του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αντικατοπτρίζουν την ημέρα κατά την οποία καταγραφηκε ο θάνατος, και όχι την πραγματική ημερομηνία θανάτου, η οποία είναι συνήθως ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα, προτού εμφανιστεί στα αριθμητικά στοιχεία.

Η διαφορά είναι σημαντική επειδή με την υποτίμηση του αριθμού των θανάτων παραμορφώνουμε την καμπύλη της νόσου, γράφει ο Guardian, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις 29 Μαρτίου, αν και αναφέρθηκαν 159 θάνατοι, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν ήταν τουλάχιστον 463.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερα απ αυτό που συμβαίνει πραγματικά»

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Sheila Bird, σημειώνει ότι η παραμόρφωση της καμπύλης εξάπλωσης της νόσου, μπορεί να οδηγήσει στην εξαγωγή λάθος συμπερασμάτων. «Όταν βρισκόμαστε σε μια ανερχόμενη πορεία, η καθυστέρηση υποβολής αναφορών πιθανόν σημαίνει ότι υποτιμάται η απότομη κλίση της καμπύλης και έτσι ίσως να πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερα από αυτό που συμβαίνει πραγματικά». Ένας άλλος παράγοντας σύμφωνα με το Guardian, είναι ότι μέχρι πρότινος η καταγραφή, αφορούσε μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία και δεν λάμβανε υπόψη αυτούς που σημειώνονταν στην κοινότητα.

Δείτε ακόμα

Γαλλία: Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια μάσκες από την Κίνα

Σάλος με ατάκα δημοσιογράφου για τους νεκρούς – “Στην Κίνα θάβουν Πόκεμον”

Δύο νεκροί και επτά τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι στη νοτιοανατολική Γαλλία

Παρατείνεται η καραντίνα στην Ισπανία: Αναμένεται ανακοίνωση Σάντσεθ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις