Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Live η ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

04.04.2020 | 17:52

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 60 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1673, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 68 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. 10 άνθρωποι πήραν εξιτήριο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα προσωρινά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 6.00 π.μ.

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όπως είπε με η σχετική ΚΥΑ για τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού παρατείνεται ως τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί.

Τσιόδρας: Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εκφράσει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο, προειδοποίησε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα». Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας βλέπει την πορεία της πανδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο, συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων.

«Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε.«Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου από Κινέζους επιστήμονες, το οποίο γεννά ελπίδες στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Όπως είπε ο ίδιος, τα φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα διαθέσιμα φάρμακα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε στην πράξη την αποτελεσματικότητά του.

Κικίλιας: Κρίσιμος ο Απρίλης

Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» σημειώνοντας ότι όσο τηρούμε αυστηρά κοινωνικά και ατομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία τόσο περισσότερο θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις ενέργειες που προηγήθηκαν της πρόσφατης εισαγωγής πέντε τόνων χλωροκίνης στην Ελλάδα από την Ινδία λέγοντας ότι «τα ανακλαστικά μας ήταν άμεσα. Σε συνεργασία με εταιρείες που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να παράγουν χλωροκίνη και με τις συντονισμένες ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του υπουργείου Εξωτερικών έγινε δυνατή η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία».

Σε ό,τι αφορά της αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τύχη των προσληφθέντων υγειονομικών λέει ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει διαχρονικά προβλήματα. Όμως να θυμίσω πως την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ανισορροπία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων: 8.577 αποχωρήσεις αντί 7.205 προσλήψεις. Έχουμε εγκρίνει περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, από τους οποίους 2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία». Ειδικά για το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί και έχουν αναλάβει υπηρεσία 112 νοσηλευτές και 14 γιατροί.

Δείτε ακόμη

Στο νοσοκομείο ο γιος του Νίκου Σπανού – “Με βιντεοκλήση του είπα πως πέθανε ο πατέρας του”

“Εγώ, η Μαρέβα και τα τρία παιδιά μας – Το μόνο καλό αυτής της κατάστασης”

“Ραούλ, θα σου βγάλουμε τον σωλήνα” – Το βίντεο από την Ισπανία με τα εκ. views

Σάλος με ατάκα δημοσιογράφου για τους νεκρούς – “Στην Κίνα θάβουν Πόκεμον”

Exit mobile version