Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πού σταματά η κίνηση σε Πάτρα – Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πού σταματά η κίνηση σε Πάτρα – Βόλο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μετά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός ανθρώπων, που έκαναν τη βόλτα τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των υπολοίπων, σειρά έχουν για… καραντίνα, παραλιακή ζώνη της Πάτρας και η παραλία του Βόλου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος πρώτα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, “προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου, με απόφασή μας, της Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και συγκεκριμένα, σε δύο περιοχές.

Πρώτον, στην περιοχή Νότιο Πάρκο (οριζόμενο από την Ιχθυόσκαλα, Π.Ε.Ο. Πατρών- Πύργου, Νέο Λιμένα) και η δεύτερη περιοχή πλαζ Αγυιάς από Κανελλοπούλου, περικλείοντας όλη την περιοχή παρά το έλος Αγυιάς. Ο περιορισμός τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο (σ.σ. σήμερα), και για 14 ημέρες.

Θα ισχύει για τις εξής ημέρες και ώρες:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης και το Σαββατοκύριακο καθ’ όλο το 24ωρο. Αναφερόμενος στην παραλία του Βόλου τόνισε ότι “κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με το Δήμαρχο Βόλου, τον κ. Αχιλλέα Μπέο, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών, κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου ως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη ως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, έως και την προέκταση της οδού Περραιβού.

Ο περιορισμός τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 6 Απριλίου και για 14 ημέρες.

Θα ισχύει για τις εξής μέρες και ώρες:

Από Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για τη λήψη μέτρων που αφορούν ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

ΕΛΑΣ – Δημοτική Αστυνομία – Λιμενικό

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους. Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις