Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πανελλήνιες 2020 – πότε είναι: Η Φώφη Γεννηματά ζητά οριστική ημερομηνία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλήνιες 2020 – πότε είναι: Η Φώφη Γεννηματά ζητά οριστική ημερομηνία

Πανελλήνιες 2020 - πότε είναι: Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διαφωνεί κάθετα με τη στάση που κρατάει στο συγκεκριμένο θέμα η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Πανελλήνιες 2020 – πότε είναι: Να ανακοινωθεί άμεσα ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουλίου ζητά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα εμφανίζεται κάθετα αντίθετη με τη σημερινή δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που αναφέρει ότι η ημερομηνία των εξετάσεων θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία καθώς και ότι η μείωση της ύλης θα καθοριστεί όταν θα μάθουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί.

Η πλήρης δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Στηρίζουμε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών να κρατήσουν “ζωντανή” τη λειτουργία της μάθησης, να μη χαθεί η χρονιά. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να διευκολύνει το έργο τους και να βάλει τώρα τέλος στην αβεβαιότητα. Να ανακοινωθεί επίσημα ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέσα στον Ιούλιο. Και να ανακοινωθεί η απαραίτητη πια, μείωση της εξεταστέας ύλης, γιατί χάθηκαν πολλές διδακτικές ώρες. Χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσει το ψηφιακό σχολείο. Σχέδιο που επεξεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ και πάγωσε μετά το 2012».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για τις Πανελλήνιες

Βασική στόχευση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να διενεργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ημερομηνία όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία της εξάπλωσης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς επίσης και από τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, στις αρχές του καλοκαιριού. Η τελική έκβαση αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση και την αντιμετώπιση του ιού, και ασφαλώς τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ», ανέφερε η κ. Κεραμέως. Τόνισε, επίσης, ότι στόχος του υπουργείου είναι «να περιοριστεί όσο πιο πολύ γίνεται η αναστάτωση των μαθητών που προκαλείται από τον κορονοϊό, ιδιαιτέρως, δε, όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου».

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η υπουργός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν παρέλειψε να εξάρει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, με τη βοήθεια των οποίων οι μαθητές έχουν στήριξη στη μελέτη τους εξ αποστάσεως. «Σε κάθε περίπτωση, η άοκνη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ήδη καταφέρνει να διατηρήσει ενεργό τη μαθησιακή διαδικασία και πετυχαίνει την καθημερινή λειτουργία χιλιάδων ψηφιακών τάξεων. Οι μαθητές μας έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να έχουν στήριξη στη μελέτη τους και, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να αξιοποιούν γόνιμα και εποικοδομητικά το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Δείτε ακόμα

Οι βουλευτές της ΝΔ δίνουν το 50% του μισθού τους για δύο μήνες

“Βόμβες” Συρίγου: Φοβόμαστε μην στείλει η Τουρκία επίτηδες φορείς του ιού στην Ελλάδα

Πέτσας: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα διόδια – Εξετάζεται ο περιορισμός μετακινήσεων

Κεραμέως: Στόχος μας οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις