Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άδεια Αθήνα – κορονοϊός: Εντυπωσιακό βίντεο drone
PLUS

Άδεια Αθήνα – κορονοϊός: Εντυπωσιακό βίντεο drone

Άδεια Αθήνα - κορονοϊός: Και μπορεί η Αθήνα να δείχνει άδεια, όμως η κυβέρνηση σκέφτεται περαιτέρω μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Άδεια Αθήνα – κορονοϊός: Δέος προκαλούν τα πλάνα από την έρημη Αθήνα – λόγω κορονοϊού που δείχνει εντυπωσιακό βίντεο από drone. Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά και δίνουν την εντύπωση μιας έρημης πόλης. Τα πλάνα από το drone ανήκουν στο Euronews. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην πρωτεύουσα αλλά και στα μέτρα που έχουν ληφθεί και που μέχρι στιγμής έχουν πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά στην διασπορά της πανδημίας. Οι εικόνες από drone δείχνουν μία Αθήνα αγνώριστη λόγω της απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως γράφει το Euronews: «Η χώρα έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία και τουλάχιστον οι περισσότεροι πολίτες έχουν συμμορφωθεί με αυτή την οδηγία. Πάνω από 50 είναι οι νεκροί και πάνω από 1.500 τα κρούσματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τον κορονοϊό».

«Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που έλαβε σχετικά νωρίς μέτρα για αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19. Στο βίντεο του Associated Press από drone φαίνονται τα εντυπωσιακά μνημεία της ελληνικής πρωτεύουσας, οι πλατείες όπως είναι το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, ακόμη και ο Παρθενώνας χωρίς να υπάρχει κόσμο». Και μπορεί η Αθήνα να δείχνει άδεια, όμως η κυβέρνηση σκέφτεται περαιτέρω μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Κι αυτό διότι υπάρχουν αρκετοί πολίτες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα.

Έρχονται νέα μέτρα

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές εξετάζουν εκτός από την αύξηση και την αυστηροποίηση των ελέγχων από την αστυνομία, υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του προστίμου σε όσους κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή υπάρχει πρόβλεψη απόπειρας μαζικής εξόδου πολιτών, να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, ακόμη και στο διπλάσιο, για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό. Παράλληλα εξετάζεται και η μείωση του ορίου στις συναθροίσεις (τώρα επιτρέπεται έως 10 άτομα), προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε παρέες τις ημέρες του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τις βεβαιώσεις εξόδου και τα sms τα πιθανότερα σενάρια είναι να επιτρέπονται οι χειρόγραφες βεβαιώσεις μόνο στους ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα αποστολής sms, ενώ στα γραπτά μηνύματα ενδεχομένως να μπει πλαφόν στα 2 την ημέρα. Παράλληλα θα μειωθεί και το χρονικό όριο των μετακινήσεων που θα εξασφαλίζουν οι πολίτες μέσω βεβαιώσεων και sms. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ακόμα ένα μέτρο που έχει ακουστεί είναι να υπάρξει περιορισμός για τις μετακινήσεις εκτός Δήμων μόνιμης κατοικίας, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις το Πάσχα. Τέλος η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη, αν χρειαστεί, να κλείσει τα διόδια.

Δείτε το βίντεο από drone με συγκλονιστικές εικόνες από την άδεια Αθήνα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις