Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον κορονοϊός: Παραμένει σε καραντίνα – Έχει ακόμα συμπτώματα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον κορονοϊός: Παραμένει σε καραντίνα – Έχει ακόμα συμπτώματα

Μπόρις Τζόνσον κορονοϊός: Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε σε βίντεο πως θα παραμείνει στην απομόνωση μετά τις 7 μέρες που προβλέπονται για τους αξιωματούχους, καθώς έχει πυρετό.

Μπόρις Τζόνσον κορονοϊός: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι θα παραμείνει στην αυτοαπομόνωση, καθώς εξακολουθεί να πάσχει από συμπτώματα του κορωνοϊού. Ο Τζόνσον χρησιμοποίησε το παρακάτω βίντεο και για να στείλει μήνυμα και να παροτρύνει τους Βρετανούς να παραμείνουν στο σπίτι το Σαββατοκύριακο…

Στο βίντεο λοιπόν που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τζόνσον δήλωσε πως: «Αν και αισθάνομαι καλύτερα και έχω καλύψει τις επτά ημέρες απομόνωσής μου, δυστυχώς εξακολουθώ να έχω ένα από τα συμπτώματα, ένα μικρό σύμπτωμα. Έχω ακόμα πυρετό και έτσι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές, πρέπει να συνεχίσω την αυτο-απομόνωσή μου μέχρι να εξαφανιστεί και αυτό το σύμπτωμα».

Η μέρα που διαγνώστηκε θετικός

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας παρουσίαζε στην αρχή ήπια συμπτώματα. «Τις τελευταίες 24 ώρες έχω αναπτύξει ήπια συμπτώματα και έχω βρεθεί θετικός στον κορονοϊό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Εκπρόσωπος της Downing Street είχε δηλώσει: «Μετά από ήπια συμπτώματα που εμφάνισε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, έκανε το τεστ για κορονοϊό με την προσωπική συμβουλή του Chief Medical Officer της Αγγλίας, καθηγητή Chris Whitty. Το τεστ διεξήχθη στο Νο 10 (η κατοικία του πρωθυπουργού) από το προσωπικό του NHS και το αποτέλεσμα της δοκιμής ήταν θετικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, ο πρωθυπουργός απομονώθηκε στην Downing Street. Συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης στον πόλεμο κατά του κορονοϊού».

Σε ένα βίντεο που είχε δημοσιευτεί πριν λίγες μέρες στο Twitter, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι είχε αναπτύξει ήπια συμπτώματα τις τελευταίες 24 ώρες. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών έχω αναπτύξει ήπια συμπτώματα και έχω βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Είμαι πλέον απομονωμένος, αλλά θα συνεχίσω να είμαι ηγέτης στην κυβέρνηση μέσω τηλεδιασκέψεων σε αυτόν τον πόλεμο κατά του ιού. Μαζί θα το νικήσουμε αυτό. #StayHomeSaveLives ».

Σε καραντίνα ο στενός σύμβουλος του Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας

Υπενθυμίζεται πως και ο στενός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, τέθηκε σε αυτοαπομόνωση πριν 4 ημέρες με συμπτώματα λίγες μόνο ημέρες αφότου ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρέθηκε θετικός. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε πληροφορία της εφημερίδας Daily Mail, σύμφωνα με την οποία ο Κάμινγκς ανέπτυξε συμπτώματα της COVID-19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έχει τώρα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βρέθηκε επίσης θετικός και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης Κρις Ουίτι είναι σε αυτοαπομόνωση. Η Βρετανία υιοθέτησε αρχικά μια προσέγγιση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας που ήταν μετριοπαθής σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία. Όμως ο Τζόνσον επέβαλε αυστηρούς ελέγχους έπειτα από προβολές που έδειξαν ότι 250.000 άνθρωποι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους από την επιδημία.

Δείτε ακόμα

Χτυπάει “κόκκινο” η ανεργία στην Τουρκία – Τρόμος για το αύριο, ξεσπά η αντιπολίτευση

Βρετανία: 48χρονη μητέρα πέθανε τρεις μέρες αφότου παρουσίασε συμπτώματα

Ανατροπή: Ο κορωνοϊός μπορεί να εξαπλώνεται απλώς με την αναπνοή

Ουσία που φέρεται να καταπολεμά τον κορονοϊό ανακαλύφθηκε στη Βιέννη – Δοκιμές σε βαριά ασθενείς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις