Βαξεβάνης – Τσιόδρας: Απαράδεκτη επίθεση, προηγήθηκε η ΕφΣυν

ΕΛΛΑΔΑ

Βαξεβάνης – Τσιόδρας: Απαράδεκτη επίθεση, προηγήθηκε η ΕφΣυν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βαξεβάνης - Τσιόδρας: Με σειρά αναρτήσεων στο twitter.

03.04.2020 | 13:14

Βαξεβάνης – Τσιόδρας: Χυδαία επίθεση στον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που έχει σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τεράστια αποδοχή από την ελληνική κοινωνία εξαπέλυσε χθες μέσω των social media ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Αφορμή για την επίθεση, ήταν η εκτίμηση του γιατρού Σωτήρη Τσιόδρα ότι αν δεν είχαμε πάρει αυστηρά μέτρα θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς. Εκτίμηση που προκύπτει από μαθηματικά μοντέλα πρόβλεψης που χρησιμοποιούν οι επιστημονικές ομάδες που συνεργάζονται με τον ΕΟΔΥ.

Για τον Κώστα Βαξεβάνη πάντως, η εκτίμηση είναι ντροπή και υπακούει στις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης. Φθάνει δε σε σημείο να συγκρίνει τον κ. Τσιόδρα με την αστρολόγο Αση Μπίλιου…

Τι έγραψε ο Βαξεβάνης:

Καφεμαντεία και ενόραση στην υπηρεσία της χώρας δια μέσου του κυρίου Τσιόδρα. Ντροπή για έναν επιστήμονα να κάνει αντιεπιστημονικές ανακοινώσεις για το τι ΘΑ γινόταν,με ακρίβεια κιόλας,για να υπηρετήσει την επιστήμη της προπαγάνδας.Να παραδώσει τα σκήπτρα στη συμπαθή Αση Μπιλιου.

Και συνέχισε:

Δεν ξέρουν τα κρούσματα που έχουμε, μπερδεύουν τον αριθμό των νεκρών κάθε μέρα, αλλά ξέρουν με ακρίβεια πόσους νεκρούς ΘΑ είχαμε.

«Καρφιά» Βαξεβάνη για δημοσκοπήσεις

Συνεχίζοντας την… αντικυβερνητική ρητορική του ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης εξαπέλυσε «καρφιά» στο Twitter με αφορμή τη δημοσιοποίηση των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν μεγάλη απήχηση της κυβέρνησης στην κοινωνία με αφορμή τη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε μέσα από τον λογαριασμό του ο Κ. Βαξεβάνης: «Από αύριο αν λέτε για μάσκες που λείπουν, τεστ, γιατρούς που νοσούν θα απαντούν 75% του κόσμου είναι με το Μητσοτάκη. Απλά πράγματα. Η επικοινωνία βγάζει μπροστά σου το καρότο που πρέπει να κυνηγάς. Αλλά μην ξεχνάς ότι τότε είσαι λαγός».

Σωτήρης Τσιόδρας: Επίθεση και από την ΕφΣυν

Μια από τις πιο ανθρώπινες στιγμές του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν όταν αναφέρθηκε ονομαστικά, με τα μικρά τους, στους γιατρούς που συνάντησε στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα αλλά στους ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί και δίνουν μάχη με τον κορονοϊό.

Παραδόξως αυτό το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα δεν άρεσε στην ΕφΣυν που κατηγόρησε τον κ. Τσιόδρα ότι το τερμάτισε… Σύμφωνα με την ΑΨ, δεν υπάρχει κανένας λόγος ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας να πηγαίνει στα νοσοκομεία αλλά αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μεταδίδει την αλήθεια χωρίς κυβερνητικά στολίδια- αφήνοντας μια αιχμή για το τρόπο που κάνει την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας- και να πιέζει τους κυβερνητικούς να προσλάβουν περισσότερους γιατρούς.

Το άρθρο της ΕφΣυν και της ΑΨ:

Μπορεί να ευχαριστεί καθημερινά τους συναδέλφους του γιατρούς, τους νοσηλευτές ακόμα και τους ασθενείς ο κ. Τσιόδρας, αλλά καθόλου δεν χρειαζόταν η χθεσινή απαρίθμηση ονομάτων χωρίς κανένα προφανή λόγο. Δεν θέλουμε να υποθέσουμε ότι ο μόνος λόγος που το έκανε είναι για να αποδείξει ότι βρέθηκε ο ίδιος πολλή ώρα στο “μέτωπο”.

Κανείς δεν ζητά από τον επικεφαλής επιστήμονα, που είναι επιφορτισμένος να μεταδίδει καθημερινά στους πολίτες την πραγματικότητα χωρίς κυβερνητικά “στολίδια” στις όποιες ανεπάρκειες και αδυναμίες, να πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία. Δεν ενδιαφέρει κανένα αν ο κ. Τσιόδρας συνάντησε τη Μαρία και την Αννα, αλλά το αν πιέζει (και) ο ίδιος τους κυβερνητικούς συνομιλητές του να προσλάβουν αντί να πηγαινοφέρνουν γιατρούς, να αυξήσουν τους μοριακούς ελέγχους κ.λπ.

Δείτε ακόμη

Δημοσκόπηση: 80% εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη, 89% στον Τσιόδρα

Ο προφητικός λόγος του Τσιόδρα το 2019

Τι είπε ο Μητσοτάκης όταν ο Τσιόδρας του μετέφερε την σκληρή αλήθεια – Αποκάλυψη Άδωνι

Ο κυρ. Παναγιώτης και η κυρά Φωτούλα μιλούν για το παιδί τους, τον Σωτήρη Τσιόδρα

“Μαζί του, οι Έλληνες ξέρουν πως δεν θα συνομιλήσουν με τον θάνατο” – Εκπληκτικό αφιέρωμα της Le Figaro στον Τσιόδρα

“Υψηλό ηθικό”: Ο «σεμνός ΥΠΕάρχης» περιγράφει την επίσκεψη Τσιόδρα στα νοσοκομεία

Να τι φοβάται ο Καρανίκας και τα “χώνει” στον Μητσοτάκη

Exit mobile version