Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Superleague Κορονοϊός: Αναστέλλεται το πρωτάθλημα έως 24 Απριλίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Superleague Κορονοϊός: Αναστέλλεται το πρωτάθλημα έως 24 Απριλίου

Superleague Κορονοϊός: Το αποτέλεσμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ιδιοκτητών των ομάδων του Working Group.

Superleague Κορονοϊός: Αναστολή του ελληνικού πρωταθλήματος έως τις 24 Απριλίου αποφασίστηκε πριν λίγο. Η Superleague αναστέλλεται λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ομάδες. Στόχος, επίσης, είναι να συνεδριάσει το αργότερο έως τότε το Working Group. Μετά από μία τηλεδιάσκεψη που άρχισε λίγο μετά τις 16.00 και τελείωσε λίγο πριν τις 18.00 συμφωνήθηκε από τις ομάδες η παράταση αναστολής της Super League έως τις 24 Απριλίου. Εκτός αυτού όμως το Working Group με τους τέσσερις μεγάλους και εκπροσώπους ομάδων όπως οι Ατρόμητος και Λάρισα θα συνεδριάσουν το αργότερο μέχρι τότε. Ίσως και νωρίτερα όμως. Να τονιστεί πως το Working Group ήταν μία πρόταση του προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Το αρχικό σενάριο που συζητήθηκε για τη Superleague ήταν να επιτραπούν οι προπονήσεις των ομάδων από τις αρχές Μαΐου, ώστε να κάνουν οι παίκτες μια μίνι προετοιμασία πριν αρχίσουν στο τέλος του μήνα οι αγώνες για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, ανάλογα και με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό. Ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος έριξαν όμως τη  βόμβα για οριστικό “λουκέτο” στο ελληνικό πρωτάθλημα και αρκετές ομάδες έδειξαν να συμφωνούν μαζί του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός τόνισαν ότι θα μπορούσαν να δεχθούν ένα τέτοιο σενάριο αν επικυρωθεί ως έχει, η βαθμολογία της Superleague.

Η στάση των μεγάλων ομάδων

Ο Γιάννης Αλαφούζος πρότεινε να αναβληθεί το ελληνικό πρωτάθλημα για αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν βρήκε σύμφωνο τον Βαγέλλη Μαρινάκη, ο οποίος τόνισε ότι θα μπορούσαν να δεχθούν ένα τέτοιο σενάριο αν επικυρωθεί ως έχει, η βαθμολογία της Superleague. Θετικός ο Ολυμπιακός στη διακοπή της Superleague “αρκεί να μην υπάρχουν παύλες” όπως είπε ο Μαρινάκης

Αρνητικός όμως δεν ήταν ούτε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έβαλε τις δικές του προϋποθέσεις, οι οποίες και συνάδουν με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό, αφού ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια πριν υπάρξει οριστική απόφαση. Η πρόταση που προωθήθηκε έτσι ήταν για αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου, ώστε να εξεταστεί ξανά και η κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά και λεπτομέρειες μιας πιθανής οριστικής αναβολής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις