Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης CNN κορωνοϊός: Ο Τζέφρι Πάιατ δίνει «εύσημα» στην κυβέρνηση για τα μέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης CNN κορωνοϊός: Ο Τζέφρι Πάιατ δίνει «εύσημα» στην κυβέρνηση για τα μέτρα

Μητσοτάκης CNN κορωνοϊός: «Εξαιρετικά ικανή, τεχνοκρατική προσέγγιση έχει επιδείξει η κυβέρνηση στην κοινή πρόκληση του κορωνοϊού» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Μητσοτάκης CNN κορωνοϊός: Καλά τα νέα από την Ελλάδα επισημαίνει για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με τον κορωνοϊό ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και προτρέπει στην παρακολούθηση της χθεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού στο CNN.

«Καλά νέα από την Ελλάδα. Αξίζει να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοσιογράφο του CNΝ, Κριστιάν Αμανπούρ, για μια αίσθηση της εξαιρετικά ικανής, τεχνοκρατικής προσέγγισης που η κυβέρνηση έχει επιδείξει για την κοινή πρόκληση του κορωνοϊού. Σε αυτό είμαστε όλοι μαζί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Τζέφρι Πάιατ.

«Greece From Home»

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρέσβης συγχαίρει τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη και την Google για τη σημερινή έναρξη της πλατφόρμας «Greece From Home», που «επιτρέπει σε όλους να απολαύσουν το καταπληκτικό τοπίο, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας από το σπίτι», όπως σημειώνει. Τονίζει επίσης πως αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα άλλο αποτέλεσμα της αμερικανικής και της ελληνικής συνεργασίας στην καινοτομία.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Την ενθαρρυντική τάση όσον αφορά την εξέλιξη της κρίσης με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ φροντίζοντας παράλληλα να επαναλάβει ότι «η σκληρή δουλειά μας περιμένει». Υπογράμμισε ότι απέδωσαν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε σχετικά πρώιμο στάδιο καθώς και ότι σχεδόν καθολική η συνεργασία από τους Έλληνες πολίτες, που σεβάστηκαν τις κατευθύνσεις και έμειναν στο σπίτι με πολύ λίγες εξαιρέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχουμε 50 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον covid-19 αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται σχετικά καλά αν και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι μιλάμε για ένα σύστημα υγείας το οποίο εξέρχεται από μία δεκαετή κρίση. Επεσήμανε έτσι ότι θα είχαμε ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με άλλες χώρες από ένα δυνητικά υπερφορτωμένο σύστημα υγείας. «Δεν έχει συμβεί. Δε θα συμβεί», τόνισε.

Interview with Christiane Amanpour on CNN

Watch | Interview with Christiane Amanpour on CNN.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 1. April 2020

Δείτε ακόμα

«Καλείται στο ακίνδυνο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας»

Αμανπούρ: Μετά από πολλές κρίσεις η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό

Μητσοτάκης: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε

Κεραμέως: Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία ούτε μετά το Πάσχα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις