Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κορονοϊός: Τα κρούσματα ανεβαίνουν, ο Ερντογάν μιλά για απαισιοδοξία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κορονοϊός: Τα κρούσματα ανεβαίνουν, ο Ερντογάν μιλά για απαισιοδοξία

Τουρκία κορονοϊός: «Δείξαμε ότι η Τουρκία στέκεται στα πόδια της, εκεί που τα συστήματα ακόμα και ανεπτυγμένων χωρών καταρρέουν», είπε.

Τουρκία κορονοϊός: «Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό. Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορωνοϊού είναι η απαισιοδοξία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης προς τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. «Δείξαμε ότι η Τουρκία στέκεται στα πόδια της, εκεί που τα συστήματα ακόμα και ανεπτυγμένων χωρών καταρρέουν», είπε.

«Εμείς υιοθετήσαμε μια προσέγγιση με ευαισθησία αμέσως μόλις ξέσπασε η επιδημία. Προχωρήσαμε εφαρμόζοντας τις προτάσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ειδικούς στο θέμα αυτό, όχι από εκείνους που εκφράζουν γνώμες με δογματικό τρόπο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίκεντρο η Κωνσταντινούπολη

«Συνεχίζουμε τον αγώνα με έξυπνες, ισορροπημένες και ρεαλιστικές κινήσεις χωρίς πανικό. Με τη βοήθεια του Θεού, η Τουρκία έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ξεπεράσει αυτή την επιδημία. Το έθνος μας θα ξεπεράσει αυτή την κρίση, όπως έκανε και με άλλες στο παρελθόν», τόνισε ο Ερντογάν ενώ εντείνονται οι εκκλήσεις τόσο από τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο (ΤΤΒ) όσο και από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο Ιμάμογλου μάλιστα έχει ζητήσει επίμονα να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που σύμφωνα με τα στοιχεία αποτελεί έως τώρα το επίκεντρο της επιδημίας με 18.135 κρούσματα και 356 θανάτους από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμη

Σοκ στην Τουρκία για την έγκυο που πέθανε από κορονοϊό

“Αφήστε με να καώ” – Συγκλονίζει ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ στην Τουρκία, από κορονοϊό

Δημοσκόπηση: 9 στους 10 πολίτες εμπιστεύονται τον Τσιόδρα

Τσιόδρας: Τα μέτρα θα κρατήσουν, δεν θέλουμε να παρατείνουμε την επιδημία ως το καλοκαίρι

«Αξίζει να δείτε την συνέντευξη Μητσοτάκη»: Εύσημα και από τον Πάιατ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις