Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός αστυνομικός: Ντύθηκε «ιός» και προειδοποιεί τον κόσμο στην Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός αστυνομικός: Ντύθηκε «ιός» και προειδοποιεί τον κόσμο στην Ινδία

Κορονοϊός αστυνομικός: Αστυνομικός ντύθηκε «κορωνοϊός» και προειδοποιεί τον κόσμο στην Ινδία.

Κορονοϊός αστυνομικός: Καθώς η Ινδία επιβάλλει εθνική καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας αστυνομικός βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο να μεταφέρει το μήνυμα «μένουμε σπίτι». Ο λόγος για τον Ρατζές Μπαμπού, όπως αναφέρει το CNN, έναν αστυνομικό στη νότια πόλη της Τσεννάι, ο οποίος φοράει ένα ειδικά κατασκευασμένο κράνος με το σχήμα του κορωνοϊού, ενώ σταματά οχήματα και πεζούς για έλεγχο. Το κράνος είναι καλυμμένο με κόκκινες ακίδες που στην κορυφή τους έχουν στρογγυλά μέρη σαν «βολβούς», όπως είναι και η εικόνα του κορωνοϊού, που προκαλεί την ασθένεια Covid-19.

Δημιουργός του κράνους, είναι ο τοπικός καλλιτέχνης B. Gowtham, ιδρυτής της οργάνωσης Art Kingdom, με έδρα την Τσεννάι. Η ιδέα του ήρθε αφού διαπίστωσε την έλλειψη ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. «Οι άνθρωποι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα θέματα υγιεινής. Υπάρχει κυβερνητική εντολή να μη βγαίνουν έξω, αλλά ακόμα βλέπουμε κόσμο να τριγυρνά από ‘δώ και από ‘κεί, χωρίς ασφαλή εξοπλισμό, χωρίς μάσκες», λέει ο καλλιτέχνης. Ο Gowtham θεώρησε ότι ο κόσμος δεν έπαιρνε στα σοβαρά την ασθένεια, επειδή μοιάζει αόρατη. Γι’ αυτό, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι, μέσω του οποίου θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να δουν τον ιό να έρχεται προς το μέρος τους. «Ο κόσμος θα φοβηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς έφτιαξε το κράνος

Έτσι, πήγε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. «Εργάζονται αδιάκοπα, και γι’ αυτό ήθελα να μειώσω τον φόρτο εργασίας τους και να κάνω τον κόσμο πιο ενήμερο». Αφού πήρε την υποστήριξή τους, ξεκίνησε να το φτιάχνει. Όμως, όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά, κι έτσι αυτοσχεδίασε, χρησιμοποιώντας εφημερίδες και χαρτοπετσέτες για να φτιάξει το κράνος. Στη συνέχεια, το έδωσε στον αστυνομικό επιθεωρητή Μπαμπού, ο οποίος λάτρεψε την ιδέα.

Φορώντας το κράνος, ο Μπαμπού σταματά τον κόσμο που κινείται με αυτοκίνητα και μηχανάκια και δεν φορά μάσκα. Τους ενημερώνει για την αναγκαιότητα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του προστατευτικού προσωπικού εξοπλισμού και τους παροτρύνει να μη βγαίνουν έξω για ασήμαντους λόγους. «Αν βγείτε έξω, εγώ θα μπω μέσα», τους λέει ντυμένος ως ο ιός. Η ιδέα με το κράνος φαίνεται πως λειτουργεί, αναφέρει ο Gowtham, με πολλούς να ευχαριστούν τον Μπαμπού για τις πληροφορίες και να συμφωνούν να μείνουν στο σπίτι.

Δείτε ακόμα

«Σκοπός μου δεν είναι να τρομάξω τον κόσμο»: Αμερικανίδα βιντεοσκοπεί την εξέταση για τον κορωνοϊό

Covid – 19: Απεβίωσε ο άντρας που δίδαξε τις διαλέκτους της Μέσης Γης, Άντριου Τζακ

Ο έρωτας καραντίνα δεν κοιτά: Μία άκρως ρομαντική κίνηση φωτογράφου (vid)

Ερωτευμένο ζευγάρι δίνει ραντεβού στα σύνορα Δανίας – Γερμανίας… λόγω κορονοϊού (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις