Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παιδί κατάπιε καπάκι: Άμεση παρέμβαση αστυνομικών στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Παιδί κατάπιε καπάκι: Άμεση παρέμβαση αστυνομικών στο Περιστέρι

Παιδί κατάπιε καπάκι: Άμεσα έσπευσαν στο σημείο, όπου ημεδαπή γυναίκα τους ενημέρωσε ότι το ενός έτους παιδί της είχε καταπιεί καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού.

Παιδί κατάπιε καπάκι: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν έσωσαν ένα μικρό παιδί που είχε καταπιεί καπάκι και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που περιπολούσαν σε περιοχή του Περιστερίου άκουσαν από παρακείμενη οικία, φωνές για παροχή βοήθειας.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο, όπου ημεδαπή γυναίκα τους ενημέρωσε ότι το ενός έτους παιδί της είχε καταπιεί καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Οι αστυνομικοί με άμεση παροχή πρώτων βοηθειών κατάφεραν να αφαιρέσουν το καπάκι και να σώσουν το παιδί από πνιγμό. Παράλληλα ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε και αφού οι διασώστες εξέτασαν το παιδί διαπίστωσαν ότι δεν χρειαζόταν διακομιδή στο νοσοκομείο.

Τι να κάνετε σε αντίστοιχη περίπτωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να παραμείνετε ήρεμοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Σε πολλές περιπτώσεις όπου τα παιδιά έχουν καταπιεί ένα νόμισμα ή άλλο αντικείμενο, αυτό το ξένο σώμα καταλήγει να περάσει μέσα στο έντερο. Στη συνέχεια, βγαίνει στα κόπρανα μετά από 5 έως 7 ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό να δείτε πού ακριβώς είναι το αντικείμενο. Αυτό θα αποφασίσει εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές ή αν θα είναι απλώς μια ακόμα ιστορία που θα έχετε να διηγηθείτε όταν τα παιδιά μεγαλώσουν.

Για να το ξέρετε σίγουρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το νοσοκομείο για να πραγματοποιήσετε μια ακτινογραφία. Εάν είναι στον οισοφάγο, ο οποίος εμφανίζεται στο 20% των περιπτώσεων, τότε θα πρέπει να το αφαιρέσετε σε μέγιστη περίοδο 24 ωρών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διάτρησης ή αναρρόφησης και ασφυξίας σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτός ο τύπος εκχύλισης εκτελείται με ενδοσκόπηση.

Δείτε ακόμα

Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα – Το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου

Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη: «Κατέληξε» βρέφος 40 ημερών

52 οι νεκροί – Κατέληξε γυναίκα από την Φούστανη Πέλλας

Πρόστιμο για δύο παιδικά πάρτι έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις